Доверието е нещо изключително чупливо. Учените са установили, че на

...
Доверието е нещо изключително чупливо. Учените са установили, че на
Коментари Харесай

5 психологически трика, с които да накараме хората да ни харесват

Доверието е нещо извънредно чупливо. Учените са открили, че на мозъка му е нужна една секунда, с цел да разбере дали може да повярва на нещо или не. 

Животът ни е научил да не се доверяваме елементарно на всеки. Затова би трябвало да " благодарим " за всички раздели и изменничества. Има обаче някои трикове, с които можем да накараме хората най-малко да ни харесват малко повече. А това значи и по-лесно да ни се доверяват. Ето кои са те:

1. Покажете им, че ги харесвате

Чували ли сте в миналото за феномена " взаимност на харесването "? Става въпрос за наклонността хората да харесват повече тези, които харесват тях самите. Това е реалност, тъй като хората усещат топлината и топлотата. Ако желаете да спечелите някого, просто му покажете, че го харесвате.
 сътрудници iStock/Getty Images
2. Разлейте си кафето

Това може да звучи необичайно, само че изследвания демонстрират, че хората, които имат потребност от съпричастност и съчувствие, получават и нашето доверие и благосклонност. -->

3. Имитирайте страст

Тук става въпрос да имитирате жестове, изражения и даже думи и изречения на индивида, чието доверие се пробвате да спечелите. 

4. Кажете някоя загадка

Разкриването пред другия е едно от сигурните оръжия за реализиране на задачата. Когато кажете нещо, което по принцип не се знае от различен, вие допускате другия човек по-близо до вас . Така той ви има вяра повече и ви харесва повече.
 шерване iStock/Getty Images
5. Докосвания

Направено е изследване с красиви мъже, които желали телефоните на дами по улиците. Някои от тях били докосвани, други - не. Мъжете са имали два пъти повече шанс с дамите, които са докоснали. Разбира се, би трябвало да се съобразите с етикета на мястото, на което се намирате, както и с взаимоотношенията, в които сте с хората.
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР