Доверието е като валута, която никога не се обезценява, освен

...
Доверието е като валута, която никога не се обезценява, освен
Коментари Харесай

Може и да греша... - фразите, които подкопават доверието в лидерите

Доверието е като валута, която в никакъв случай не се обезценява, в случай че не извършите нещо, с цел да подбиете нейната стойност. Ако хората считат, че заслужавате доверие, те ви имат вяра. Те ви слушат, разчитат на вас и ви следват. Но в случай че подкопаете това доверие, лишава доста време, с цел да го спечелите назад.

В работата си като коуч по водачество оказвам помощ на моите клиенти да се научат да разпознават и заобикалят изречения, които подкопават доверието в тях. Ето седем от най-често срещаните:

„ Ако би трябвало да бъда честен… “

Хората, които споделят истината, не изпитват потребност да я акцентират. Ако категорично посочвате, че сте почтени с другите, то вие в действителност ги предупреждавате да бъдат нащрек. Когато посеете подозрение в съзнанието на хората, те губят доверие в това, което казвате.

„ Ще опитам. “

В водачеството е значимо да сте и надеждни. Няма място за половинчати задължения. Ако ще вършиме нещо, поемете отговорност за това и се уверете, че ще извършите обещанието си. Ако не можете да поемете този ангажимент, не го поемайте. Когато кажете на някого, че ще „ опитате “ да извършите нещо, в най-хубавия случаи звучите несериозно,  а в най-лошия – като човек, който не разполага с нужните умения или знания.

„ Ще ви кажа по-късно. “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР