Довечера от 21:00 ч. с 3D мапинг инсталация, международната природозащитна

...
Довечера от 21:00 ч. с 3D мапинг инсталация, международната природозащитна
Коментари Харесай

Дунав "потича" в коритото на Перловската река в 3D мапинг

Довечера от 21:00 ч. с 3D мапинг апаратура, интернационалната природозащитна организация WWF ще покаже на жителите на София величието и хубостта на огромната европейска река Дунав и ще обърне внимание на заканите за природата и загубите за хората, вследствие на унищожаването на реките. За екран на прожекцията алегорично ще послужи коритото Перловската река, на една от софийските реки, от дълго време изгубили естествения си образ

WWF кани софиянци на паркинга пред основния вход на Националния стадион Васил Левски. Инсталацията ще се прожектира след 21:00 ч. в двайсетметров сектор на реката сред стадиона и Орлов мост, само че екип на WWF ще е на мястото още от 18:00 ч. и ще показва дейностите по опазването на Дунав и други реки у нас.

Дунав минава през 10 европейски страни и е дом на удивителни създания, като дунавските есетри - най-големите, само че и едни от най-застрашените сладководни риби в света, разяснява Владимир Иванов от WWF. Те изчезват поради сложни фактори като канализирането и преграждането на реката и бракониерския лов на риба. Водим алегорично Дунав в София, с цел да създадем по-видими и разбираеми за хората отвън поречието на Дунав благосъстоянията на речния свят, само че и заплахата бързо да ги загубим, добавя Иванов.

Дунавското събитие е мотив да стартираме диалог за опазването на европейските закони за реките, споделя още Владимир Иванов. Европейската комисия организира обзор (fitness check) на Рамковата инструкция за водите. Прегледът включва и допитване до всички европейски жители за годността на директивата, което ще стартира през есента. WWF и доста други природозащитни организации ще наблюдават от близко прегледа на директивата, с цел да не бъде позволено в допълнение похабяване на сладководните запаси на континента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР