Довършването на легендарната нова сграда на болницата в Ямбол се

...
Довършването на легендарната нова сграда на болницата в Ямбол се
Коментари Харесай

Правителството пак отложи строежа на болницата в Ямбол

Довършването на именитата нова постройка на болничното заведение в Ямбол се отсрочва за 2022 година. Това излиза наяве от решение на Министерския съвет, с което срокът за строителствтоо се измества с година. На съвещание в петък Министерски съвет анулира даденото през месец май единодушие за осъществяване на парична вноска от 8 млн. лв. към капитала на болничното заведение " Св. Пантелеймон " - Ямбол през тази година.

Причината е, че не е бил открит претендент да дострои постройката на предстоящата от държавното управление цена, оповестява “Сега “.

През месец май министър председателят Бойко Борисов бе на предизборна обиколка в Ямбол и видя положението на болничното заведение. Той прикани министрите си да поддържат решението с думите: “Надявам се да подкрепите това решение, тъй като в този момент болничното заведение в Ямбол е на процедура в едни павилиони. 17 павилиона, пази Боже да си болен там! “

След това ГЕРБ загуби пагубно локалния избор в Ямбол.

Планът на държавното управление бе да усили капитала на ямболската болница с 27 млн. лв. за трипоследователни години, с които да се заплати за довършването на постройката. Увеличението на капитала трябваше да стане посредством издаване на нови акции след осъществяване на парични вноски. За 2019 година вноската трябваше да е 8.1 млн. лв., през 2020 година - 13.5 млн. лв., 2021 година - 5.4 млн. лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР