Доцент Атанас Мангъров, инфекционист, експерт към "Възраждане" и д-р Александър

...
Доцент Атанас Мангъров, инфекционист, експерт към "Възраждане" и д-р Александър
Коментари Харесай

Атанас Мангъров vs. Александър Симидчиев в спор за зелените сертификати

Доцент Атанас Мангъров, инфекционист, специалист към "Възраждане " и доктор Александър Симидчиев, пулмолог и народен представител от "Демократична България " спориха в ефира на би трябвало ли да има зелени документи.

"Хората на митинга желаеха унищожаване на зелените документи и аз съм склонен с тях, тъй като те са рискови и ненужни. Този, който има документ и е имунизиран, може да заразява и е рисков ", сподели доцент Атанас Мангъров.

Според него имунизацията не оказва помощ, тъй като тези, които са имунизирани, могат да се заразяват и да заразяват останалите, а зеленият документ им дава право да се движат свободно и да популяризират вируса.

Д-р Александър Симидчиев разяснява, че половината от хората по света са имунизирани и това няма нищо общо с конспирации.

"Сертификатът свидетелства за тест, имунизация или преболедуване, или съществуване на антинела, което важи единствено в България. Ваксинираните заразяват останалите по-малко, прекарват по-леко и смъртността е ниска ", съобщи той.

Д-р Симидчиев е уверен от научни доказателства, че имунизираните заразяват по-малко, което евентуално е по този начин и за преболедувалите. Той призна, че имунизациите не са 100-процентово решение в битката с Коронавирус, само че са най-хубавото, с което разполагаме сега и милиони хора са избавени посредством тях.

Още от полемиката им вижте във видеото нагоре.

Преди няколко дни протестиращи жители се събраха пред Народното събрание. Протестът бе проведен в обществената мрежа "Фейсбук ". В него участваха деятели на партия "Възраждане " и на други политически и публични организации, които желаят анулация на зеления документ. По време на митинга се стигна до ескалация на напрежението, имаше и арести.

Два дни по-късно министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на партия "Възраждане ". На срещата беше решено да се сътвори работна група с присъединяване на медици и статистици, които да обсъдят и вероятно да трансформират част от ограниченията в Работната група ще действа най-малко 2 седмици, след което ще бъде направен отчет до премиера Петков, осведомиха от пресслужбата на Министерския съвет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР