Доц. Киселова: БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е за връщане на

...
Доц. Киселова: БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е за връщане на
Коментари Харесай

Доц. Киселова: „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ е за връщане на институционалния подход в политиката

Доц. Киселова: „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ е за връщане на институционалния метод в политиката.

За връщането на институционалния метод в политиката се разгласи доцент Наталия Киселова, претендент за депутат от „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “, в предаването „ Още от деня “ на Българска национална телевизия.

„ От систематичните партии Българска социалистическа партия е в основата на актуалната Конституция и през последните години тя

се опитваше институционално да подхожда към проблемите на парламентарната народна власт,

даже от време на време в ущърб на своя партиен интерес. ГЕРБ демонстрираха, че единствено на думи са бранители на

парламентаризма. По-скоро противоположното – когато имат болшинство, те не съблюдават Конституцията или я заобикалят “, сподели доцент Киселова.

По думите ѝ са сложени под подозрение парламентаризмът и правовият темперамент на институциите в

България. Тя разяснява несполучливата процедура по премахване на ръководителя на

антикорупционната комисия, като съгласно нея методът е бил сбъркан – вярно би било да се

отвори процедура за напълно нов орган. Доц. Киселова се базира на проблеми, при които са били

отстранени, а по-късно възобновени от Конституционния съд ръководители на КЕВР,
НЗОК и Сметната палата.
„ Това са все действия, които демонстрират по какъв начин, когато действаш на парче, резултатът не е този, който очакваш “, уточни тя.

Конституционалистът сподели още, че би трябвало да бъдат актуализирани съставите на Висшия правосъден съвет и Инспектората. „ Хубаво е не да изключват парламентарни групи, а всички да бъдат поканени да вземат участие в процедурата по номинация и избиране “, счита тя.

Доц. Киселова бе безапелационна, че Конституцията би трябвало да бъде предпазена, а „ домовата книга “ – анулирана. Според нея е необходим нов Закон за правосъдната власт, само че след значителен и сериозен разбор.

Доц. Киселова оцени като стъпка в вярната посока явяването на всички леви сили в една листа на тези избори. Тя дефинира дясното като натурален съперник на левицата, само че съгласно нея има избрани въпроси, по които всички систематични партии би трябвало да са на едно мнение. Спазването на Конституцията е първият подобен.

„ Трябва да се върнем към партиите, не плановете, които имат история, имат и неточности – признават ги, само че имат имат хора, които отстояват своите правила и подхождат институционално към политиката. „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ ще предложи сдържан метод в огромна част от решенията, които предлагаме като опция на проблемите, с които българското общество и страна са засипани “, акцентира доцент Наталия Киселова.

„ Моето схващане е, че България може да бъде една друга, по-справедлива, по-солидарна и по-нормална страна за всички нас “, сподели в умозаключение тя.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР