Доц. Христо Хинков е психиатър. Завършил е медицина в София

...
Доц. Христо Хинков е психиатър. Завършил е медицина в София
Коментари Харесай

Погрешният модел майка-дете или „Вие внимавайте!”

Доц. Христо Хинков е психиатър. Завършил е медицина в София през 1980 година Има компетентност по психиатрия. Работил е като участъков доктор, във ВМА и в " Пирогов ". Специализирал е в Япония, Съединени американски щати, Холандия и Белгия. Бил е шеф на отдел „ Проекти ” в Министерство на здравеопазването и зам.-директор на здравната каса през 1997-2001 година Участвал е интензивно във възобновяване на Българския лекарски съюзпрез 1990 година и е бил избиран в управителните му органи. Ръководител на отдел «Психично здраве» в Националния център по публично здраве и разбори, а отдекември 2014 година е шеф на институцията.

- Доц. Хинков, всеки ден има фрапантни случаи на експанзия с присъединяване на деца и юноши.  Как науките за душата изясняват тази грубост?

- Съвременната логика на психиката е потвърдила, че връзките майка – дете имат голямо значение за построяването на личността. Майката е главният фактор за възпитанието на бъдещия зрял човек. Звучи тривиално, само че е заредено с доста смисъл. Майката влага във възпитанието своето схващане за света, за това по какъв начин би трябвало да се държи нейното дете в този свят. И в случай че това нейно базисно схващане е неправилно, то бива заучено от детето по същия неправилен метод и стартира да се възпроизвежда. Така се предава традиция на неприятно държание в обществото. Несдържането на страстите е по принцип проблем за нашето общество, за зрелите хора. Когато е налице при родителя неконтролирано прочувствено държание, то се мултиплицира у децата. При това става по един натурален метод, който не среща съпротивата на обществото. Нещо повече – то като че ли не го вижда или го подминава с равнодушие. Осъдителните мнения идват чак когато някой бива персонално и тежко обиден.

 
Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР