Доц. д-р Николай Димитров, д.м., е преподавател в Медицинския факултет

...
Доц. д-р Николай Димитров, д.м., е преподавател в Медицинския факултет
Коментари Харесай

Доц. д-р Димитров: При болки в гърба акупунктурата действа много по-добре от лекарствата

Доц. доктор Николай Димитров, д.м., е учител в Медицинския факултет на Тракийския университет, началник на Катедра “Анатомия”. Специализирал е неведнъж в региона на китайската медицина, посещавал е и продължава да се образова в интернационалните курсове и семинари.

Участва с отчети в няколко интернационалните конгреса по Традиционна китайска медицина и акупунктура. В продължение на повече от петнадесет години специализира Традиционна китайска медицина при доктор Валерий Шакола, проф. доктор Зоя Горанова, проф. доктор У Сян, проф. доктор Лъ Имин и други

Завършва новаторския за България курс по рекреация (ци гун и китайски масаж) за възобновяване на човешкото здраве. През 2006 година поставя сполучливо изпит по Традиционна китайска медицина (ТКМ) при проф. Лъ Имин и проф. У Сян, представители на университета по ТКМ в Джангши - Китай.

Практикува източни бойни изкуства и китайска лечебна гимнастика.

- Доц. Димитров, научните ви ползи са ориентирани към проучване на морфологичните промени в тъканите след използване на акупунктура. Какво демонстрират резултатите от тези проучвания?

- Акупунктурата влияе върху доста равнища на организма: както локално - върху съединителната тъкан и клетките, по този начин и на равнище гръбначен дирек и централна нервна система. Има изразен обезболяващ резултат. Повлиява се кръвоснабдяването и нервната регулация, като се отделят надлежно субстанции, които работят както локално, по този начин и на целия организъм посредством кръвния ток. Повишава имунитета, като влияе върху функционалностите на белите кръвни кафези. Локално води и до разпределяне на мускулатурата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР