Доц. Боряна Мусева, съпруга на покойния Кристиан Таков, ще бъде

...
Доц. Боряна Мусева, съпруга на покойния Кристиан Таков, ще бъде
Коментари Харесай

Листата на ПП-ДБ за евровота: Жената на Кристиан Таков втора, а Радан Кънев чак пети

Доц. Боряна Мусева, брачна половинка на починалия Кристиан Таков, ще бъде на второ място в листите на ПП-ДБ за евроизборите през юни. Вече е съвсем несъмнено, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България " ще се явят с обща листа. Това ще бъде формализирано на 30 март, когато е планувано Отчетно-изборното общо събрание на Политическа партия, написа OFFNews.

Припомняме, че Таков бе измежду създателите на " Да, България " дружно с Христо Иванов.

Никола Минчев ще бъде лидерът на листата, откакто отстъпи мястото си на ротационен ръководител на Народното събрание на ръководителя на ДСБ Атанас Атанасов.

18 януари 2024, 10:36

Никола Минчев дал единодушие да е лидер на евролистата. Неясно остава дали Политическа партия и Демократична България ще са дружно на вота

Радан Кънев ще бъде едвам на пето място. Следващият му мандат като евродепутат не е по никакъв начин обезпечен. Ако се съди по сегашните социологически изследвания, които са правени за парламентарни, а не европейски избори, ПП-ДБ имат 4 сигурни места, а петото е на кантар и на Кънев ще му се наложи да води преференциална акция.

Трети в листата е Даниел Лорер, а на четвърто място е депутатът от Враца Деница Симеонова, която стана известна само с пламенната си прослава от парламентарната естрада на водача си Кирил Петков. Тогава тя изрече и станалата крилата фраза " за мене той е просто Киро ".

Шести е депутатът Йордан Терзийски, който беше претендент за кмет на Велико Търново. Не е несъмнено още мястото на Настимир Ананиев, само че сигурно той ще бъде в листата.

Доц. Боряна Богданова Мусева е учител по интернационално частно право. През 2007 година придобива просветителна и научна степен лекар, а от 2015 година е доцент. Ръководител на Катедрата по интернационално право и интернационалните връзки от 2018 година в Софийския университет. Адвокат в Софийска гилдия. Външен специалист към Министерството на правораздаването. Председател на Комитета по гражданско правни въпроси, формат Брюксел ІІа, по време на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018. Учредител на Българската асоциация за Европейско право. Председател на Института по интернационално частно право.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР