Доц. Атанас Мангъров – един от най-големите Covid-скептици и противник

...
Доц. Атанас Мангъров – един от най-големите Covid-скептици и противник
Коментари Харесай

И Атанас Мангъров ще съветва премиера за COVID-19

Доц. Атанас Мангъров – един от най-големите Covid-скептици и съперник на ограничаващите ограничения – ще е част от нова работна група, която ще се образува под егидата на премиера Кирил Петков.

В нея ще вземат участие учени, които пазят тезата, че противоепидемичните ограничения би трябвало да продължат, както и такива – като Мангъров, които са на противоположната позиция. Ръководителят на Covid-отделението на Инфекциозна болница се включи в митинга на „ Възраждане “ на 12 януари пред Народното събрание, а два дни по-късно се причисли към партията на среща с Петков в Министерски съвет.

Премиерът разгласи по време на демонстрацията на „ Възраждане “ против зеления документ, че е подготвен да договаря с „ специалисти по Covid “ от митинга.

„ Срещата при премиера Кирил Петков мина градивно. Основното е, че поискахме мигновено отпадане на зелените документи, което обаче на този стадий ни беше отказано “, обявиха от най-малката по бройка парламентарна група.

С Петков се срещнаха зам.-председателите на партията Цончо Ганев и адв. Петър Петров, както и „ здравният специалист “ на групировката Атанас Мангъров.

В работната група влиза и Деян Николов от „ Възраждане “, който е статистик. „ Така ще могат да се обработват данни, които ще се дават на здравното министерство във връзка с заболеваемостта и смъртността “, сподели Ганев.

До сряда идната седмица ще стане ясно кои са останалите специалисти, които ще се включат в групата. Тя ще работи най-малко две седмици, след което ще се изготви отчет до какви заключения са стигнали съперниците и поддръжниците на Covid-мерките.

„ Възраждане “ поискали и анулация на тестванията в учебно заведение, само че Петков е отказал. Партията съобщи, че в случай че кабинетът не проявявал „ здрав разсъдък “, митингите им щели да продължат.

Срещата сред Петков и „ Възраждане “ стана допустима след негативния PCR на премиера, който до през днешния ден беше под карантина поради контакт със инфектирания ръководител на Народното събрание Никола Минчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР