Доц. Ангел Кунчев огласи резултатите от масовото тестуване в Банско

...
Доц. Ангел Кунчев огласи резултатите от масовото тестуване в Банско
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев обяви колко са заразените в Банско и може ли да се разболеят отново

Доц. Ангел Кунчев огласи резултатите от всеобщото тестуване в Банско на обичайния брифинг на Националния действен щаб.

"Към момента резултатите от Банско демонстрират, че от 334 изследвани има 28 позитивни, което образува 8,4% от изследваните. С дейна зараза са единствено трима, с изкарана зараза преди месец-два са 17 души, а и с двата типа (сравнително скоро прекарана инфекция) са 8 души ", сподели Кунчев.

"Интересно е, в случай че съпоставим резултатите с Германия. Там междинният % беше два пъти повече от при нас ", сподели той.

"Големият проблем и огромното недоумение сега за тестуваните е следният - в случай че сте изкарали вируса и имате имунотела, то не е потвърдено, че сте предпазени и няма да го прекарате още веднъж. Има задоволително изявления по тази тематика. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

"Лабораториите у нас се усилват с още 11. Това ще даде още по-голяма опция за обгръщане на по-големи групи от популацията за тестване. В Банско тече тестуването на 4000 жители ", съобщи Мутафчийски.

"В армията не престават изследванията. От кораба, който се завърна, нямаме позитивен военнослужещ. Те се освобождават за домашна карантина, като всички български жители, които се прибират от чужбина ", добави генералът.

"Активно върви подготовката, най-много в Министерство на здравеопазването, за разработване на режим за възобновяване след празниците на имунизацията на децата, последователно отваряне на лечебните заведения за планови съвещания и лекуване, както и женски прегледи ", добави той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР