Дотолкова ни е писнало от тях, че все по-трудно ще

...
Дотолкова ни е писнало от тях, че все по-трудно ще
Коментари Харесай

Гешев, елитната шайка и ченгеджийската вакханалия

Дотолкова ни е писнало от тях, че все по-трудно ще се откри добряк, който да се хване на въдицата му.

“Организираната престъпност у нас ще победи”, предизвестява ни главатарят на държавните обвинители при всеки опит да отбрани “Спеца” от закриване. “Делата, които в този момент се водят против олигарсите, ще капитулират”, драматизира от ден на ден Гешев, та нима по-наивните се объркан. Мафията ще вземе превес над страната, в случай че ни бутнат парите за експертизи, ревна основният прокурор на ръководещите, щом кръцнаха без доста звук 6% от бюджета на скъпото на сърцето му ведомството.

Изказвания в този дух колкото щете. И всички внушават едно - по какъв начин ще настъпи пъкъл, в случай че някой посегне на империята му. Дрън - дрън. И бабите на село, дето гледат сапунки по през целия ден знаят, че по времето на Иван Гешев станахме очевидци на тези каузи, дето са се трансформирали в синоним на неправда, " мокри " поръчки и кавга с непослушните. “Гугъл” в детайли ни споделя за тях, нищо, че прокуратурата не го признава за добър очевидец. Под " зоркия взор " на мъжа с каскета бяха преследвани предприемачи, политици, медии и публицисти. В ареста бяха натикани и тероризирани десетки хора, някои даже изгубиха живота си.

На Гешев не му пука за промените в прокуратурата. Ако беше противоположното, пръв щеше да нададе писък след шамарите, които ни изплющяха от Брюксел и Вашингтон за корупцията във всяко малко кътче на властта. Европа се умори да ни повтаря, че върховенството на закона продължава да е мираж по нашите земи. Барем, в случай че искаше, Гешев можеше да забележи, че с помощта на куците си акции, Европейският съд по правата на индивида неведнъж осъди България. Заради тези провинения народът в този момент ще заплаща като поп. Десетки представители се изредиха по малките екрани да ни изясняват по какъв начин надали не сме гепили рушветчиите. Как пък да не сме усетили?

Първият ни обвинител ще остане в историята и с това, че разреши на подчинените си да станат част от срамна ченгеджийска вакханалия. Ще кажете, че преувеличаваме. Спомнете си по какъв начин неуместните за властта хора се размазваха все по идентични анонимни сигнали. Някои пък се подписваха от нереални лица като Иван Иванов или Димитър Димитров. Достатъчно бе да сътворят памфлет, че към вас витае нещо подозрително. И след това дупе да ви е крепко.

На Гешев му е през оная работа, че държавното обвиняване печели едвам 8% публично доверие. По-надолу от това - накъде? Смисълът на живота му, явно е да резервира поста си. Отваря му порти към неограничените благоприятни условия да се гаври с хорските ориси. Носителят на влиятелната премия Джовани Фалконе, наричаше Бойко Борисов „ шефе “.

В един изминал в медиите диалог се чува: " Абе, аз обичам се пра`им на вманиачен, но вие, господин министър председател, май се праи`те доста сполучливо “. Наскоро основният Каскет стартира да ни зомбира с мантрата, че щом го подлагат на критика, значи е на прав път. Симптомите на заболяването му обаче бяха разкрити от един почтен Ремарк… “Колкото по-примитивен е човек, толкоз повече е удовлетворен от себе си”, предизвестява Гешев. Чудя се, обаче какъв брой подъл може да се окаже основния прокурор, в случай че мястото, на което е седнал, му подсигурява участие в елитната тайфа?! По всичко проличава, че той желае непременно да остане в нея. Тя също.

Екип на Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР