Дотолкова доколкото има консолидация на новите политически фактори, все пак

...
Дотолкова доколкото има консолидация на новите политически фактори, все пак
Коментари Харесай

Историкът доц. Спас Ташев: Договорът ни със С. Македония е по-слаб от този на Гърция

" Дотолкова доколкото има консолидация на новите политически фактори, въпреки всичко вест от КСНС има - всичко се приема с консенсус. ", сподели още историкът пред Българска национална телевизия за извършения през вчерашния ден шестчасов Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента за Република Северна Македония. Припомняме, в изказването след съвета през вчерашния ден бяха изброени съответни параметри на политически дейности.

Той уточни, че на политическата цена има нови играчи и в този момент е основана една рамка за провеждането на политиката на Българя по отношение на РСМ. Имало е доста съществени полемики по време на КСНС, сложени са разнообразни гледни точки и е признато решение, което основава рамка за политиката на България по отношение на Северна Македония, добави доцент Ташев.

Той недоумява какъв компромис може да има за това какво е наличието на един документ. Спас Ташев акцентира, че фалшификации и език на омразата имало и по отношение на македонските албанци, а освен по отношение на българи. Искането на самите македонски българи да бъдат вписани в Конституцията е сериозната крачка напред, безапелационен бе историкът.

Според него, когато Скопие впише българите в Основния си закон, тогава ще тръгне лавинообразен развой по превъзмогване на разликите. България в никакъв случай не е оспорвала идентичността на хората в Скопие, само че РСМ не може да продължава да не разрешава на жителите, съхранили българското си съзнание, да не се назовават българи, настоя Ташев.

Той е на мнение, че до народен референдум няма да се стигне, най-малко не и на тематика Република Северна Македония. Ташев пожела триумф на новото македонско държавно управление, което да преодолее пречките, с цел да стартират естествените договаряния за присъединението на РСМ в Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР