Досущ като диво и бясно животно, вербално агресивните хора се

...
Досущ като диво и бясно животно, вербално агресивните хора се
Коментари Харесай

7 начина да реагираме на вербално агресивните хора

Досущ като диво и лудо животно, вербално нападателните хора се нахвърлят върху вас с единствената цел да ви стъпчат и да ви наранят. Често повода е напълно дребна, а от време на време и никаква. Казано другояче, тези „ пораснали “ хора към момента са с манталитета на малолетни хулигани. Но и вие сте възрастен човек – приключена персона, която не трябва да приема сходно държание за даденост.

Освен това вербалната експанзия доста постоянно е предшествана от физическата, а това е в действителност неприятно развиване.

Учените, изследващи домашното принуждение и аргументите за него измежду фамилните двойки, са открили, че в случай че в фамилията постоянно участва вербална експанзия, преходът към физическа експанзия е доста по-лесен и много по-вероятен.

Така че в случай че в действителност сте обезпокоени, че някой непрекъснато демонстрира вербална експанзия по отношение на вас, не мълчете и не стойте със скръстени ръце. Предприемете дейности. Тези обстановки постоянно водят до домашно принуждение или до принуждение на работното място. Поговорете с отдела за човешки запаси, обадете се на гореща линия за домашно принуждение или се свържете с полицията. Не позволявайте на евентуално рискова обстановка да се трансформира в действителна опасност за живота, здравето и благосъстоянието ви.

1. Постарайте се да не реагирате по същия метод

Когато отсрещният към този момент е сърдит, не е изключително добра концепция да реагирате по същия метод с яд. По този метод просто ще останете заклещени в обстановка, в която към този момент ще е мъчно се излезе.

2. Не го приемайте персонално

Често вербално нападателните хора употребяват язвителни и отровни думи, които могат да обиден съвсем всеки. Но вместо да се разстройвате и обиждате, осъзнайте един простоват факт – думите не могат да ви наранят по какъвто и да било метод. Вие решавате по какъв начин и по какъв метод да реагирате на тях. Когато приемате злите слова драговолно, вие се самонаранявате и въобще не помагате на събеседника си.

3. Отвърнете на гнева с добрина и угриженост

Медицинските сестри, които работят в психиатрични заведения, имат богат опит в словесните способи за деескалация на спорове с вербално нападателни пациенти. Те постоянно се сблъскват с сходни обстановки и нормално следват характерна процедура:  

  • Оценяват равнището на настъпателност на лицето по скалата от 1 до 10;
  • Опитват се да разберет повода за агресивното поведение;
  • Опитват се да се слагат на мястото на нападателния човек;
  • Удовлетворяват потребностите на агресивното лице в минимално нужната степен, с цел да намалите експанзията му.

Можете да употребявате същата тактика, с цел да се справите с нападателна обстановка в живота си.

  • Оценете равнището на експанзия на индивида, с който разговаряте. Запитайте се дали съгласно вас гневът му ще отмине бързо или обстановката може да приключи с физическа разпра с вас или с други хора;
  • Ако смятате, че някой може да пострада, неотложно викнете помощ (без знанието на агресивното лице, доколкото е възможно);
  • Слушайте всичко, което споделя агресивното лице, и му го преразкажете със свои думи, с цел да сте сигурни, че ви слуша и разбира;
  • Използвайте изречения като " Разбирам за какво сте сърдит " или " Да, разбирам, че е неприятно " ;
  • Попитайте агресивното лице какво вижда то като решение на обстановката и по какъв начин може да се поправя казусът. Дайте хрумвания и вие самите.
Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР