Достойнството на един народ-ДЕН са решени да уплътнят и разширят

...
Достойнството на един народ-ДЕН са решени да уплътнят и разширят
Коментари Харесай

ДЕН настояват управляващите да склонят за гласуване по пощата и за видеонаблюдение

" Достойнството на един народ " -ДЕН са решени да уплътнят и разширят дясно-центристката демократична общественост като се коалират с Демократична България. Мандат за диалози и възможна поддръжка и взаимно присъединяване на изборите с Демократична България е предоставен на управлението на гражданското съдружие от извършеното в края на предходната година разширено съвещание, заяви ръководителят на УС на ДЕН на пресконферения в Българска телеграфна агенция.
Това е разумно решение, уточни той и напомни, че ДЕН и Демократична България си партнираха интензивно на локалните избори в Плевен, София и още много градове и общини, където се показаха сполучливо.
" Демократична България и ние интензивно се включихме и в митингите против това безбъдно ръководство и всичко обвързвано с корупция и неприятно ръководство ", посочи още Зеленогорски и съобщи: " Категорично подкрепяхме и поддържаме настояването за оставка на държавното управление, за оставка на основния прокурор и на Висш съдебен съвет за безусловно преизграждане на нова България ".
Предстоят диалози с Демократична България, които съгласно Зеленогорски ще приключат сполучливо и ще доведат до разширение и уплътняване в демократичната общественост положителни резултати на идните парламентарни избори.

Според водачът на ДЕН идният избор ще бъде огромно тестване за демокрацията, поради ковид и отхвърли на Народното събрание да предприеме решителни  и смислени промени в Изборния кодекс.
" Добрите оферти на Демократична България, нашето и на другите за гласоподаване по пощата срещнаха отвод. Сега има ново предложение на Демократична България за наблюдаване на броенето на бюлетините – това е извънредно значимо ", посочи Зеленогорски, като персонално потърпевш от броенето на бюлетини и замяна на бюлетини при кандидатстването за кмет на Плевен. " Смея да настоявам, че през тези десетина години съвсем нищо не се е трансформирало, в противен случай - системата за манипулиране на вота се усъвършенства от ден на ден и повече от ръководещите ", добави той.
Според Прозрачност без граници в България към 23 % от вота е корпоративен или платен, напомни водачът на ДЕН и разяснява: " За каква народна власт приказваме, когато няма почтени и справедливи изори и когато всеки четвърти глас е манипулиран, платен или даден под насилието на корпоративния избор ".
Той изрази страдание, че са останали нечути предложенията на ДЕН за дейна регистрация, за изчистване на мъртвите души от изборните описи, за въвеждане на професионална изборна администрация и сигнализира, че се препятства опцията за присъединяване на цивилен сдружения и извънпарламентарни опозиционни обединения в секционните комисии и като наблюдаващи в изборния ден.
" Настояваме ръководещите да преразгледат мнението си и да одобряват предложенията за гласоподаване по пощата и за видеонаблюдение на процеса на преброяване на бюлетините ", съобщи Зеленогорски.
По отношение на предлагането на ръководещите карантинираните да гласоподават с портативна урна, Зеленогорски се усъмни, че ще е от употребява на ГЕРБ. Като мотив той уточни резултата при такова гласоподаване за кмет на регион Изгрев в София – от 75 дали своят вот 71 са дали своят вот за ГЕРБ, което е съвсем 95 %. " Очевидно затова ГЕРБ желаят подобен вид за карантинираните ", разяснява той, уверен, че резултатът ще бъде същият.
Виолета Донева от УС на ДЕН означи, че организацията на гласуването в чужбина изключително затруднява живеещите надалеч от съответното консулство и изрази неразбиране за какво казусът, който е от години не се взема решение. " Доверието към институциите които провеждат изборите и към резултатите от изборите ще остане невисок ", безапелационна е тя.
От ДЕН разкритикуваха антикризисните ограничения на държавното управление. " Държавата се явява за едни майка, за други мащеха – раздуха се бюджетни разноски, два пъти даже в границите на рецесията нараствания на бюджетни заплати, за избрани браншове, а за частния бранш – нищо ", уточни Ангел Диков от УС на ДЕН. " Лицемерно е да се изяснява на съкратени чиновници и на блокиран бизнес да бъдат търпеливи. Няма по какъв начин да стане. В бъдеще това ще има мощно отрицателен резултат, тъй като тези лица имат главен дял за Брутният вътрешен продукт и данъчните приходи ", предизвести той.
Във връзка с новосъздаденото гражданско съдружие с название „ Движение за единение на народа “, представлявано от господин Мехмет Дикме, Зеленогорски предизвести, че абревиатурата ДЕН е записана още предходната година от гражданско съдружие „ Достойнството на един народ " – ДЕН и че в случай че се наложи ще предприеме правни искове.
Лидерът на ДЕН заяви, че за една година сдружението е основало структури допълнително от половината регионални центрове, има 15 общински съветници и работи за ефикасна народна власт и почтени избори.
Една от главните ни тези, която в диалозите с Демократична България ще бъде неотменно споделяна е за въвеждане на второ равнище на локално самоуправление, за деконцентрация на властта и за финансова децентрализация на общините, заяви още Зеленогорски.
" Това значи налозите и приходът да остават там, където се основават – в общините, а не централизиран в МФ и на общините да даваме спомагателни дотации като тези от опозиционната част да бъдат подценявани ", разясни той.
Той е безапелационен, че огромната свръхконцентрация на властта неизбежно води или до тоталитаризъм, или до диктаторски практики.
" Ние изцяло се припокриваме като идеология, като програмни планове с сътрудниците от Демократична България, само че това е един наш главен акцент, върху който ще продължим да работим и като съдружие и в границите на бъдещия политически план ", добави още Зеленогорски.
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР