Достойно отношение и достойно заплащане на служителите в МВР. Такъв

...
Достойно отношение и достойно заплащане на служителите в МВР. Такъв
Коментари Харесай

Полицаите отново излязоха на протест пред парламента


„ Достойно отношение и почтено възнаграждение на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ”. Такъв надпис беше повдигнат на националния митинг на Синдикална федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи /СФСМВР/, под надпис „ За почтено възнаграждение “, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Исканията ни не са се изменили, те са същите. Достатъчно ясно дефинирани три претенции, с които и седемте синдиката в Министерство на вътрешните работи започнаха протестни дейности през юли. Увеличение на заплатите на чиновниците с 15% тази година, наблягам тази година; незабавни промени в Закона за Министерство на вътрешните работи и започване на работа по план за напълно нов закон за Министерство на вътрешните работи, който да влезе в Народното събрание през 2018 г ”, сподели ръководителят на УС на СФСМВР Валентин Попов. Той уточни, че компромис може да се разисква в хода на договаряния.

„ За компромис и за някакъв опит да се стигне до някакво взаимно задоволително за двете страни решение може да се приказва, само че единствено и само в хода на договаряния. Ние досега такива договаряния не сме почнали. Има съвещание на съвета за обществено партньорство, има срещи на представители на политическото управление с представители на синдикалните организации, само че официални договаряния по тези три претенции по този начин и не са почнали или в случай че някой твърди, че са почнали, ще го помоля да обнародва протокол от тях ”, сподели Попов.

Служители от разнообразни градове се срещнаха по обед през днешния ден в градинката пред Министерство на вътрешните работи, след което потеглиха на шествие към Народното събрание. Спряха по пътя пред Министерство на финансите.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР