Доставките на смартфони в Китай са се сринали с 11

...
Доставките на смартфони в Китай са се сринали с 11
Коментари Харесай

Пазарът на телефони в Китай се срина с 11%

Доставките на смарт телефони в Китай са се сринали с 11 % на годишна база през четвъртото тримесечие на 2018 година, сочат данни на Strategy Analytics. Общият им брой доближава 108 милиона, а водач на пазара е Huawei, до момента в който Apple и Xiaomi губят дял.

Пазарът е в криза и към този момент спада пет следващи тримесечия, написа в отчета. Според компанията повода е в по-дългия интервал, в който потребителите употребяват един и същи мобилен телефон.

За цялата година продажбите също понижават с 11 % до 408,5 милиона. " Изминалата година бе извънредно сложна и промишлеността сигурно ще желае да я не помни ", показват още анализаторите.

Лошите вести обаче не са за всички. Huawei е постигнала рекорден дял от пазара от 28 % и 30 милиона доставки. На годишна база растежът е впечатляващите за пазар в криза 23 %.

OPPO остава на втора позиция с 21 % дял и 2 % спад на годишна база. Vivo са трети със същия дял и 8 % растеж.

Междувременно Apple изпреварва Xiaomi с 10 % дял, само че на годишна база доставките на iPhone падат с 22 % и маркират най-лошото показване на тримесечна база от началото на 2017 година

Самите Xiaomi имат 9 % пазарен дял и 35% спад през тримесечието на годишна база.

Данните сочат още, че пазарът в Китай се консолидира от ден на ден, като към този момент 90% от продадените мобилни телефони са произвеждане на някоя от фирмите в топ 5.
 Главоболията за Apple към момента не са завършили. И те може да станат още по-тежки през 2019-а
Главоболията за Apple към момента не са завършили. И те може да станат още по-тежки през 2019-а

Мнението на двама експерти
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР