Доставките на смартфона iPhone на Apple запазват високите си нива

...
Доставките на смартфона iPhone на Apple запазват високите си нива
Коментари Харесай

Доставките на смартфони падат с 9% на годишна база през второто тримесечие

Доставките на смарт телефона iPhone на Apple резервират високите си равнища - макар районната неустановеност и икономическите усложнения, които намалиха доставките на телефони в международен мащаб с 9% на годишна база през второто тримесечие, сочат нови данни на компанията Canalys.

Apple е направлявала 17-процентен дял от световните доставки на телефони през второто тримесечие, спрямо 14% за същото тримесечие година по-рано, споделят от Canalys, отбелязвайки, че търсенето на модела iPhone 13 остава огромно.

Samsung е имала максимален дял от пазара - 21%, съгласно данните на Canalys, само че това се дължи главно на доставките на по-евтините телефони от А серията, които костват по-малко от iPhone 13.

Apple се чака да разгласи финансовите си резултати за второто тримесечие на 28 юли.

Главният финансов шеф на компанията Лука Маестри предизвести през април за провокациите, пред които компанията е изправена през това тримесечие, включително ограничавания в доставките, които може да имат отрицателен резултат върху продажбите в размер на до 8 милиарда $.

Голямото търсене на iPhone 13 обаче допуска, че приходите от продажбата на смарт телефони на компанията може да са високи, макар предизвестието на Маестри.

Междувременно, китайските производители Xiaomi, Oppo и Vivo регистрират двуцифрен спад в доставките в процентно изражение и управляват 14%, 10% и 9% от международния пазар, респективно.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР