Доставките на руски газ за Полша се увеличиха, след като

...
Доставките на руски газ за Полша се увеличиха, след като
Коментари Харесай

Русия поднови доставките на газ за Полша, за България не са прекъсвали

Доставките на съветски газ за Полша се усилиха, откакто по-рано спаднаха до нула.„

Това сочат данните от мрежата на газопреносните оператори на Европейския съюз от тази заран, представени от Ройтерс и БГНЕС.

Физическите потоци на газ по газопровода "Ямал-Европа " от Беларус до Полша към 06:22 ч. централноевропейско време (04:22 ч. по Гринуич) са били 3 449 688 kWh/h, заяви организация Ройтерс, базирайки се на данни от оператора.

По-рано беше обявено, че по данни на газопреносните оператори от Европейския съюз, тази нощ доставките на съветски газ за Полша по контракта за Ямал са спрели за малко, което породи опасения, че Русия може да приключи доставките за съдружниците на Украйна, което Киев дефинира като "газов шантаж ".

България и Полша обявиха през вчерашния ден, че от сряда Русия ще спре доставките на газ за двете страни - членки на НАТО и Европейски Съюз, на фона на задълбочаващия се раздор сред Европа и Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

На този стадий доставките на съветски газ за България не са прекъсвани. Това съобщи за „ Ройтерс” Владимир Малинов, изпълнителен шеф на българския оператор на газова мрежа „ Булгартрансгаз”.

Във вторник от Министерството на енергетиката оповестиха, че „ Газпром” е уведомил българската държавна газова компания „ Булгаргаз”, че ще спре доставките на газ от сряда.

Българската страна е изпълнила напълно отговорностите си и е направила всички заплащания, изисквани по сегашния контракт, навреме, прецизно и в сходство с неговите клаузи, показаха нощес в известие, публикувано от енергийното министерство.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР