Доставките на руски газ по договора "Ямал" за Полша са

...
Доставките на руски газ по договора "Ямал" за Полша са
Коментари Харесай

Полски медии: Русия спря доставките на природен газ за Полша

Доставките на съветски газ по контракта "Ямал " за Полша са прекъснати, оповестиха частната телевизия Polsat News и уебсайтът Onet.pl, базирайки се на неназовани източници, съобщи организация Ройтерс.

Полската петролна и газова промишленост (PGNiG), която купува газ от "Газпром " по дълготраен контракт, който изтича тази година, отхвърли коментар, осведоми БНР.

Русия спря доставките на газ за Полша по контракта "Ямал ", научи импровизирано новинарският уебсайт Onet.pl. В Министерството за климата се е събрал спешен екип, показва още изданието. Няма известие от Русия дали това е осъществяването на ултиматума, с който Владимир Путин неотдавна заплаши, а точно, че в случай че няма заплащания на съветското синьо гориво в руби, няма да има и съветски газ. Официалните известия по този въпрос би трябвало да бъдат оповестени през днешния ден, показва още Onet.pl.

Информацията, първо за доста понижаване на преноса на съветски газ, а по-късно и за прекъсването му през днешния ден, беше импровизирано доказана за Onet.pl както от държавни източници, по този начин и от Полската петролна и газова промишленост (PGNiG). Руснаците не са уведомили полската страна за аргументите за прекъсването на доставките.

Фючърсите на нидерландския газов хъб TTF скочиха за малко към 108 евро за мегаватчас, преди да върнат под равнището от 100 евро към 97 евро за MWh, поскъпвайки в границите на деня с близо 5%, откакто по-рано във вторник те се търгуваха за малко под 90 евро за мегаватчас.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР