Доставките на петрол от Саудитска Арабия и Ирак за Европа

...
Доставките на петрол от Саудитска Арабия и Ирак за Европа
Коментари Харесай

7 големи танкера с петрол за Европа се бавят заради ситуацията в Червено море

Доставките на нефт от Саудитска Арабия и Ирак за Европа с общ размер от съвсем 9 милиона барела се забавят поради ескалацията на обстановката в Червено море. Това заяви организация Bloomberg, като не се конкретизира за кои страни е предопределен петролът.

Според сведенията, общо седем танкера, напуснали пристанищата Рас Таннура и Ал Джубайл в Източна Саудитска Арабия, както и от пристанището Басра в Южен Ирак, са били принудени да трансформират курса си и да поемат по по-дългия маршрут през нос на Добра вяра в ЮАР.

В тази връзка, времето за доставка на петрола ще се усили с повече от две седмици в съпоставяне със общоприетия маршрут през Червено море и Суецкия канал.

Според оценките на Централното командване на Съединени американски щати, от средата на ноември до момента хутите са нападнали повече от 20 цивилни кораба в Червено море.

Тъй като обстановката в региона се утежнява, доста компании в последно време взеха решение да отклонят корабите, които нормално отиват в Европа през Суецкия канал, по дългия малшрут през нос Добра вяра в ЮАР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР