Доставките на петрол от големите превозвачи са достигнали най-ниското си

...
Доставките на петрол от големите превозвачи са достигнали най-ниското си
Коментари Харесай

Bloomberg: Доставите на петрол стават проблемни заради недостиг на танкери и атаките в Червено море

Доставките на нефт от огромните превозвачи са достигнали най-ниското си равнище от 40 години на фона на офанзивите на йеменските хуси против кораби в Червено море, написа Bloomberg. Според материала на организацията пазарът от ден на ден приказва за дефицит на танкери на фона на възходящите спирания на доставките и дългите направления, заобикалящи рисковите зони на Червено море.

Два супертанкера се приготвят за стартиране през 2024 година (с 90% по-малко от междинната годишна стойност за актуалното хилядолетие), а пет през идната година, написа Bloomberg, базирайки се на данни на транспортната компания Banchero Costa. Това е най-малкият брой попълнения с танкери за последните 40 години. През 2022 година за превозване са пуснати 42 плавателни съда.

Мениджърът на изследванията на Banchero Costa Енрико Палия споделя пред Bloomberg, че обстановката на пазара на танкери може да стане още по-напрегната. Агенцията отбелязва, че дефицитът на танкери идва на фона на спад в доставките по море. С разширението на маршрута в Червено море (танкерите в този момент плават към южния завършек на Африка), така наречен „ мрачен флот “ нараства, което прави доста кораби налични единствено за избрани клиенти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР