Доставките на медицински кислород за пациентите с COVID-19 са паднали

...
Доставките на медицински кислород за пациентите с COVID-19 са паднали
Коментари Харесай

Бразилия буквално издъхва под натиска на коронавируса

Доставките на медицински О2 за пациентите с COVID-19 са паднали до " тревожни " равнища в 6 от 27-те провинции в Бразилия, оповестиха публични представители във вторник на фона на взрив на смъртността от инфекцията в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.
От прокуратурата обявиха, че здравното министерство е предизвестило за спад в доставките на О2 в шест провинции по време на среща с снабдители в отговор на рецесията.
 Коронавирусът по света: Бразилия е огнището, което заплашва планетата Коронавирусът по света: Бразилия е огнището, което заплашва планетата
Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 123 160 171 и 123 868 982 според а...
Един от главните снабдители на О2 в Бразилия - компанията White Martins, разгласи, че се надпреварва да се оправи с " експоненциално нарастване " на търсенето до 300% в някои райони. Ситуацията породи опасения от повтаряне на ужасяващи подиуми в северния град Манаус през януари, когато дефицитът на О2 провокира гибел от задушаване на десетки пациенти с ковид откакто запасите свършиха.
Сао Пауло, най-гъсто обитаемият държавен и промишлен център в Бразилия, сподели в понеделник, че ще сътвори спешни съоръжения за О2 в границите на 10 дни взаимно с пивоварната компания Ambev, която да доставя свръхнатоварените лечебни заведения в града.
Миналата седмица телевизия Globo заяви, че минимум 135 души са умряли в Сао Пауло, до момента в който са чакали да ги одобряват в незабавни отделения за интензивно лекуване с доказани или хипотетични случаи на вируса.
В момента в Бразилия над 400 души чакат на опашка за легло в интензивното поделение. Видеоклипове, циркулиращи онлайн, демонстрират трупове в болничните коридори в очакване на прекачване в препълнените морги.
Крайнодесният президент Жаир Болсонаро, който се опълчи на експертните препоръки по отношение на опасността от вируса, е изправен пред възходящ напън.
 Бразилският президент не желае да се бори с ковид и смята за тирани тези, които го вършат Бразилският президент не желае да се бори с ковид и смята за тирани тези, които го вършат
Бразилският президент Жаир Болсонаро, който самичък се дефинира за южноамериканския Доналд Тръмп, дефинира като " тирани " губернатори на щат...
Броят жертви на COVID-19 в Бразилия приблизително дневно се е нараснал повече от три пъти от началото на годината до 2 306, което сега е най-високото безусловно число в международен мащаб. Експерти споделят, че това се дължи на местен вид на вируса, за който се допуска, че е доста по-вирулентен - P.1.
Повече от 299 000 души са умряли от COVID-19 в Бразилия. Министерството на здравеопазването на страната записва рекордни 3251 смъртни случая през последните 24 часа, което увеличи жертвите на вируса в Бразилия до 299 000.
Поредният тъмен крайъгълен камък настъпи същия ден, когато президентът Болсонаро смени за четвърти път министъра на опазването на здравето. Кардиологът Марсело Куейрога, на 55 години, пое поста от Едуардо Пазуело, армейски военачалник без медицински опит, чиито ограничения против пандемията бяха всеобщо подложени на критика. Пазуело е разследван сега за това, че не е обезпечил доставки на О2 на Манаус, където през януари стана известно за ужасяващи случаи на пациенти, задушили се до гибел при привършване на кислородните бутилки в лечебните заведения.
Първите двама министри на опазването на здравето в държавното управление на Болсонаро - лекарите Луис Енрике Мандета и Нелсън Тейх, се отдръпнаха поради нежеланието на Болсонаро да се вслуша в експертните препоръки по отношение на рестриктивните мерки за разпространяване на вируса.
Още:
 Без държавна политика по надзор на заболеваемостта, Бразилия се трансформира в световна опасност Без държавна политика по надзор на заболеваемостта, Бразилия се трансформира в световна опасност
Хора на всякаква възраст се редят на опашка за ваксини при температура на въздуха 35 градуса и висока мокрота в Бразилия. На доста мес...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР