Доставките на iPhone на Apple запазват високите си нива, въпреки

...
Доставките на iPhone на Apple запазват високите си нива, въпреки
Коментари Харесай

Глобалните доставки на смартфони падат. Само една компания е в подем

Доставките на iPhone на Apple резервират високите си равнища, макар влошената икономическа конюнктура в света, демонстрират данните на Canalys. От тях виждаме още, че доставките на смарт телефони в международен мащаб са паднали с 9% на годишна база през второто тримесечие на годината. Изключение прави само Apple.

Гигантът е направлявал 17-процентен дял от световните доставки на телефони през второто тримесечие на годината, спрямо 14% за същото тримесечие година по-рано. А търсенето на модела iPhone 13 и до през днешния ден остава огромно.

За посочения интервал, Samsung има максимален дял от пазара - 21%, само че това се дължи главно на доставките на по-евтините телефони от А серията, които костват по-малко пари от iPhone 13.
 Може ли Apple да увеличи цените още повече тази година? Тим Кук не изключва този вид.
Може ли Apple да увеличи цените още повече тази година? Тим Кук не изключва този вид.

Как инфлацията засегна софтуерния колос?

Голямото търсене на модела обаче допуска, че приходите от продажбата на смарт телефони на компанията може да са високи, макар някои неприятни прогнози. Като тази, че ограничавания в доставките могат да имат отрицателен резултат върху продажбите в размер на до $8 милиарда.

Противно на някои упования, китайските производители Xiaomi, Oppo и Vivo регистрират двуцифрен спад в доставките в процентно изражение и управляват 14%, 10% и 9% от международния пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР