Доставките на газ в Европейския съюз (ЕС) за момента са

...
Доставките на газ в Европейския съюз (ЕС) за момента са
Коментари Харесай

Доставките на газ в ЕС засега са гарантирани, но може да се влошат

Доставките на газ в Европейския съюз (ЕС) за момента са обезпечени, само че обстановката е сериозна. Това обявиха от Европейската комисия (ЕК), представени от CNN.

" Според нашия продан с националните управляващи сигурността на доставките на газ в Германия - и в Европейски Съюз - сега е обезпечена. Засега по-малкият приток на газ от Русия може да бъде обезщетен ", сподели представител на Европейска комисия. Въпреки това " обстановката би трябвало да се вземе на съществено ", добави той.

" На този стадий би трябвало да сме наясно, че обстановката може да се утежни в допълнение. Декларации за ранно предизвестие, които съставляват първото равнище на предизвестие, планувано в Регламента за SoS, бяха направени от девет други държави-членки на Европейски Съюз през последните месеци, на фона на продължаващото потребление на доставките на газ от Русия като инструмент за изнудване, добави представителят.

Това идва, откакто Германия в четвъртък в допълнение увеличи равнището си на предизвестие за доставките на газ , след предходна декларация за равнище на ранно предизвестие. Според Европейската комисия Германия е разискала обстановката с Комисията и този ход е част от координираните дейности на Европейски Съюз по въпроса.
 МАЕ: Европа неотложно да се приготви за цялостно прекъсване на съветския газ
МАЕ: Европа неотложно да се приготви за цялостно прекъсване на съветския газ

Намалените газови доставки от Русия имали за цел да попречат на Европа да запълни газохранилищата си

" Рискът от цялостно спиране на газа в този момент е по-реален от всеки път . Ето за какво приемането на регламента за предпазване на газ дружно с други ограничения за подготвеност е толкоз значимо в този миг ", сподели в четвъртък вицепрезидентът на Европейска комисия Франс Тимерманс.

Русия за следващ път понижи доставките на газ за Европа, като не остави никакво подозрение в Европейския съюз, че " Газпром " е основната бухалка в енергийната война на Кремъл. Европейците към този момент не имат вяра в " техническите аргументи " за спирането на доставките и се приготвят за цялостна газова обсада от страна на Русия.

Това написа в собствен обзорен материал съветската редакция на BBC.

В изискванията на най-голямата енергийна рецесия от 70-те години на предишния век насам няколко страни към този момент започнаха изключителни ограничения и са на път да лимитират потреблението на газ - първо непринудено, а по-късно и наложително.
 Германия стяга ограниченията поради дефицита на газ Обновена
Германия стяга ограниченията поради дефицита на газ

Вицепремиерът Роберт Хабек прикани жителите за икономии

Според МААЕ европейските страни няма да могат да попълнят нужния потенциал в газовите си складове преди зимата, както и да се извърши проекта за деяние при изключителни обстановки, макар увеличението на производството от въглищни и атомни електроцентрали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР