Доставката на касетъчни боеприпаси за Киев е свързана с хуманитарни

...
Доставката на касетъчни боеприпаси за Киев е свързана с хуманитарни
Коментари Харесай

Китай: Американските касетъчни бомби за Киев ще предизвикат хуманитарни проблеми и ще влошат ситуацията в Украйна

Доставката на касетъчни муниции за Киев е обвързвана с филантропични проблеми и ще утежни още повече обстановката в Украйна, съобщи на брифинг говорителката на китайското външно министерство Мао Нинг.
" Много страни се оповестиха срещу това, безотговорните доставки на касетъчни муниции елементарно могат да доведат до филантропични проблеми. Те би трябвало да се вземат решение по уравновесен метод, към предаването на касетъчни муниции би трябвало да се подхожда сдържано и внимателно ", сподели дипломатът.

Тя напомни, че Пекин постоянно е считал договарянията за единствения метод за разрешаване на рецесията.

" Съответните страни не би трябвало да наливат масло в огъня, да изострят несъгласията, което да докара до задълбочаване на украинската рецесия ", съобщи Мао Нинг.

Миналата седмица Вашингтон разгласи предаването на касетъчни муниции на ВСУ. Този тип муниции са неразрешени от интернационална спогодба, която са утвърдили 123 страни. Сред тях не са Съединените щати, Китай, Русия и Украйна.

По данни на съветското министерство на защитата украинските въоръжени сили към този момент са ги употребявали за обстрел на Донецк.

Касетъчните муниции не са оборудвани с устройства за саморазрушаване. Според американските военни сред 5 и 14% от тях може въобще да не се взривят, защото са лежали на склад дълго време. В този случай те са мини, които заплашват цивилното население даже след края на спора.

Дори Конгресът на Съединени американски щати се разгласи срещу доставката на такива оръжия за Украйна. Съпартийците на Байдън от Демократическата партия на Съединени американски щати приготвят корекция в закона за защитата, която ще забрани прехвърлянето на касетъчни муниции. Според Илхан Омар, член на Камарата на представителите на Съединени американски щати от Минесота, потреблението им нарушава правата на индивида.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова съобщи, че доставката на касетъчни муниции от Съединени американски щати за Украйна заплашва цивилното население и цели удължение на рецесията.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР