Доставчиците на евтин интернет на нещата са изправени срещу клетъчната

...
Доставчиците на евтин интернет на нещата са изправени срещу клетъчната
Коментари Харесай

Два враждуващи IoT лагера заравят томахавката?


Доставчиците на на ниска цена „ интернет на нещата ” са изправени против клетъчната промишленост
(снимка: CC0 Public Domain)

След години на яростно съревнование двете IoT технологии Sigfox и LoRaWAN може би ще заровят томахавката. Конкурентните системи биха могли да се „ сприятелят ” и да съставляват една чудесна „ сплав ” в построяването на IoT системи.

За помиряването приказва Анри Бонг, съосновател и основен изпълнителен шеф в тайванския Sigfox оператор и разработчик IoT UnaBiz. Негово дело са някои огромни планове на пазара. „ Не мога да кажа какво се случва сред тези две екосистеми. Мога да приказвам единствено от името на UnaBiz. Но чакам и виждам бъдеще, в което LoRaWAN и Sigfox работят дружно, взаимно ”, споделя той, представен от.

Едва ли е изненадващо; логиката сочи, че тези технологии-близнаци, които са подкрепили огромна част от пазара на интернет на нещата и които наподобяват изцяло допълващи се, вероятно биха работили добре дружно, изключително когато се побратимят, конкурирайки добре одобрената клетъчна промишленост. „ Слабите страни на всеки един са мощните страни на другия ”, показва Бонг.
още по тематиката
Враждата сред двете технологии е толкоз дългогодишна, че към момента е шокиращо за човек да чуе, че може би двете системи могат да се допълват взаимно и да се обединят, с цел да са „ по-силни против един общ съперник ”. Бонд е сигурен, че не е единственият, който вижда капацитет двете технологии да се обединят. „ Не съм единственият, който има вяра в това ”, споделя той.

„ Проблемът е, че Sigfox и нямат защо да спорят между тях ”, споделя шефът. „ Те се борят за парче от пая, което всеки ден става все по-малко [в проценти] – поради клетъчния бизнес, който пък е подсилен от всички колоси в сектора. Изведнъж тези два лагера осъзнаха какво стои пред тях – цялата клетъчна промишленост, подредена против куп дребни „ разрушители ”, насърчаващи ултра-евтин „ ”. Така че аз се надявам на някои потребни взаимоотношения отсега нататък ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР