Доставчикът на онлайн видео съдържание Netflix e новия лидер в

...
Доставчикът на онлайн видео съдържание Netflix e новия лидер в
Коментари Харесай

Забравете Disney. Netflix e новият лидер в развлекателния бизнес

Доставчикът на онлайн видео наличие Netflix e новия водач в развлекателния бизнес. Компанията доближи рекордните 153 милиарда $ пазарна стойност и за пръв път изпревари Walt Disney Co., оповестява Reuters.

Така Netflix се трансформира в най-голямата развлекателна компания в света, което акцентира фундаменталната смяна във усетите на аудиторията, която последователно се отдръпва от кината и кабелната телевизия.

Благодарение на истински стратегии, привличащи милиони нови клиенти, някои от които се отхвърлят от абонамента си за кабелна телевизия, акциите на Netflix набъбнаха с 82% през 2018 година

От първичното обществено предложение на Netflix през 2002 година, когато предлага доставки на DVD по пощата, акциите й се усилиха с съвсем 33 000%. Компанията се трансформира в наложителна инвестиция на Уолстрийт, дружно с Apple, Amazon.com, Alphabet и Фейсбук.

 Балонът на Netflix: $20 милиарда задължения
Балонът на Netflix: $20 милиарда задължения

Компанията пораства, само че е в рискова позиция

Disney изгуби 5% от цената си през последната година, като дружно с останалите някогашни водачи в развлекателната промишленост се бори да се приспособи към прехода от страна на феновете към онлайн видео.

Развлекателният колос стартира да предлага лична услуга за стрийминг за фамилии и ще спре да доставя нови филми на Netflix от идната година.

По-рано този месец пазарната капитализация на Netflix надмина водещия американски кабелен оператор Comcast, който има NBC и Universal Pictures. Неговата пазарна стойност е 145 милиарда $.

Инвеститорите са положително настроени за способността на доставчика на онлайн видео наличие да добави нови клиенти и заплащат високи цени за акциите й. Netflix се търгува на 98 пъти по-висока цена от предстоящата през последната година, до момента в който съперниците й Disney и Comcast - на едвам 14 пъти по-скъпо от предстоящото.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР