Доставчикът на IoT и продукти за интелигентен дом Allterco обяви,

...
Доставчикът на IoT и продукти за интелигентен дом Allterco обяви,
Коментари Харесай

Българската IoT компания Allterco променя името си

Доставчикът на IoT и артикули за образован дом Allterco разгласи, че ще промени името си на Shelly Group Plc. От  на компанията излиза наяве, че решението е взето по време на изключително общо заседание на Борда на шефовете на компанията.

Новото име на основаната в София компания отразява водещата пазарна позиция на продуктите Shelly и ще послужи за обединяването на идентичността на марката в цялата група.

Промяната на името акцентира еволюцията на бизнес модела на Групата в нейната корпоративна еднаквост. Първоначално учредена през 2003 година като компания, фокусирана върху телекомуникациите и мобилните нововъведения, основаването на IoT отдела на компанията 10 години по-късно сложи основата на днешната марка Shelly. През 2015 година компанията беше изцяло преструктурирана, с цел да се концентрира върху IoT. Международният триумф на IoT продуктите в последна сметка докара до стратегическото решение за продажба на телекомуникационните действия през 2019 година

Димитър Димитров, съизпълнителен шеф, разяснява: " Като един от създателите на сдружението съм доста удовлетворен, че сполучливото развиване на бизнеса ни в този момент намира отражение и в решението за ново име на компанията. Нашите артикули Shelly се отличават с успеваемост и функционалност, в комбиниране с адаптивен и съвременен програмен продукт, както и с изобретателната и динамична общественост на нашите консуматори. Не мога да се сетя за по-добро име, което да разказва по-добре нашата бързо разрастваща се група от компании, от Shelly Group. "

За да приведе корпоративната конструкция на Групата в сходство с нейния път на напредък и разширението на IoT бизнеса, Съветът на шефовете реши да вкара Оперативен ръб. Новата конструкция в ръководството има за цел да подкрепи по-добрата съгласуваност в стратегическото ръководство и оперативната активност. Сред факторите, които способстват за това, са дългогодишният опит на новите членове на Оперативния ръб, в това число на управителни позиции в областта на дистрибуцията на водещи интернационалните пазарни водачи като Coca-Cola и Qubinо. 
 Българската Allterco купува словенската GOAP за €3,3 милиона
Български производител на IoT артикули купува компания за автоматизация на круизни кораби

Акциите на вложителя нарастнаха с 2,99% до 18,95 лева на БФБ в четвъртък

Волфганг Кирш , изпълнителен шеф съобщи: " С новата управническа конструкция вършим още една значима стъпка в по-нататъшното развиване на корпоративното ни ръководство. Координираното възлагане на задания и отговорности предизвиква ползотворното взаимоотношение сред другите екипи и реализиране на по-добра успеваемост и резултати. Това способства за по-бързо идентифициране на опциите за оптимизация и нужните промени могат да се извършат по-прецизно. Целта ни е да се възползваме от всички благоприятни условия, които ще доведат до разрастване на бизнеса. "

Алтерко АД е софтуерен холдинг, чиято съществена активност е фокусирана върху нововъведението посредством създаването на нови технологии, производството и дистрибуцията на висококачествени IoT артикули. В основата на развиването на компанията са потребностите на потребителите. Алтерко е учредено в България, а в сдружението работи екип от млади, надарени разработчици, които са отдадени на това да основават конкурентни и комфортни за потребителите артикули. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Словения, Германия, Китай и Съединени американски щати. Продуктите на Алтерко към този момент покориха над 100 пазара. Дружеството участва на Българската Фондова Борса от декември 2016 година и на Франкфуртската Фондова Борса от ноември 2021 година
 Най-големите IT работодатели в България, които търсят над 1700 нови фрагменти
Най-големите IT работодатели в България, които търсят над 1700 нови фрагменти

Класация на 100-те най-големи задгранични и 100-те най-големи български IT работодатели у нас

Централата на компанията се намира в столицата на България, София. Продажбите и маркетинг дейностите, обслужването на клиенти и поддръжката, както и изследователската и развойна активност на компанията са централизирани в главния офис в София. Според едно от последните изследвания на платформата за разгласи за работа в IT бранша DEV.BG Allterco  има личен състав в страната от над 80 души.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР