Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели прогнозира, че пилотите

...
Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели прогнозира, че пилотите
Коментари Харесай

Пирели прогнозира по един бокс утре

Доставчикът на гуми във Формула 1 Пирели предвижда, че водачите ще могат да изкарат надпреварата за Гран При на Саудитска Арабия единствено с по едно прекъсване в бокса. Но защото в Джеда постоянно излиза кола на сигурността пред колоната поради произшествия, най-вероятно спиранията в бокса ще са повече.

„ Най-вероятната тактика за надпреварата е с един бокс, като чакаме водачите да употребяват приблизително твърдите и меките сликове – изясни Марио Изола, шефът на Пирели Моторспорт. – Разликата в скоростта на двата модела гуми не е огромна, към 0,5 секунди, само че животът на приблизително твърдите е по-дълъг и по този начин водачите няма да имат огромна разлика в спортното движение. ”

Изола добави, че новият модел предни гуми дава резултат и недозавиването и надлежно обвързваното с него изхабяване е съществено понижено за тази година и тимовете могат по-лесно да реализират стремежи баланс на колите.
 Макс: Авансът ни не е толкоз огромен Макс: Авансът ни не е толкоз огромен
От Пирели допълниха, че при меките сликове се появява грейнинг, само че той не е сериозен фактор при установяване на дължината на сериите обиколки на водачите.
 Потъва ли Ферари в Саудитска Арабия? Потъва ли Ферари в Саудитска Арабия?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР