Доставчикът на автомобилни части Бош (Bosch) трябва да плати 90

...
Доставчикът на автомобилни части Бош (Bosch) трябва да плати 90
Коментари Харесай

Глобиха Бош с 90 млн. евро заради манипулиране на дизеловите емисии

Доставчикът на автомобилни елементи Бош (Bosch) би трябвало да заплати 90 милиона евро (100 милиона долара) за присъединяване си в абсурда с манипулиране на дизеловите излъчвания, избухнал във Фолксваген (Volkswagen) през 2015 година, предадоха ДПА и Асошиейтед прес. Съобщението бе направено от прокуратурата в Щутгарт.

Глобата е доста по-ниска от сумата, наложена на марките в групата Фолксваген - Фау Ве (VW), Ауди (Audi) и Порше (Porsche). Те бяха санкционирани с общо над 2 милиарда евро.

По-голямата част от санкцията на Бош - 88 милиона евро - са иззети облаги от продажбата на части. Останалите 2 милиона евро са за прикриване на нарушаването. Автомобилопроизводителите трябваше да платят доста повече под формата на върнати облаги.

Бош доставя системите за надзор, които Фолксваген е употребявал за манипулиране на излъчванията азотен оксид посредством прикриване на действителните данни при тестване на колите.

Прокурорите обявиха, че работят по догатката, че чиновниците на автомобилните компании са виновни. Въпреки това следствията измежду личния състав на Бош ще продължат.

Скандалът с дизеловите излъчвания струваше на самия Фолксваген милиарди евро, напомня АП.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР