Достъпност на 5G мрежата на Yettel за поне 85% от

...
Достъпност на 5G мрежата на Yettel за поне 85% от
Коментари Харесай

5G мрежа за поне 85% от населението в България до 2026 г. планират от Yettel

Достъпност на 5G мрежата на Yettel за най-малко 85% от популацията в България до 2026 година, събрани най-малко 127 000 кг електронни боклуци и дами на 40% от софтуерните позиции в компанията.

Това са единствено част от задачите, записани в петгодишната тактика за стабилно развиване на Yettel, която беше показана тази седмица.

Тя е резултат от необятно съдействие сред Yettel България и останалите компании от PPF Telecom Group, като кореспондира с бизнес задачите на телекома.



Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel

„ Ние се ангажираме с отговорно и транспарантно ръководство на технологиите, които развиваме. Едновременно с това си слагаме за цел да предлагаме надеждни и безвредни услуги и цифрови решения на своите клиенти, да обръщаме съществено внимание на екологичното и обществено влияние, което нашата компания оказва, и да се грижим за своите чиновници “, сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Yettel.

„ Нашата тактика и цели са в сходство с общата тактика за стабилно развиване на PPF Telecom Group и способстват за проектите на групата за доста понижаване на нашите излъчвания и реализиране на климатична индиферентност. ”

Стратегията за стабилно развиване се базира на четири стълба:

Компанията ще се концентрира върху устройствата за събиране и преработване, като задачата е до 2028 година да са събрани най-малко 127 000 кг електронни боклуци. Това е растеж от 30% в събираемостта, спрямо 2021 година, когато са отклонени от депониране в околната среда 21 586 кг електронни боклуци.

Телекомът ще ограничи потреблението на опаковки, в това число и тези, гарантиращи безвреден транспорт на мобилни устройства и аксесоари, с цел да понижи с 40% до 2028 година отпадъците от опаковки, генерирани за задачите на превозването, като част от личните действия на компанията.

В идващите 12 до 24 месеца ще бъде направена и цялостна стратегия, която да разреши на Yettel България да намали излъчванията на парникови газове.



Стратегия за стабилно развиване 2028

След задачите на компанията е постигането на добър баланс мъже/жени на другите равнища и позиции, като до 2028 година 40% от софтуерните функции в Yettel би трябвало да бъдат заемани от представителки на нежния пол. Към 2021 година процентът жени/мъже, заемащи софтуерни постове, е 31%/69%.

От телекома си слагат за цел още всички чиновници да посвещават общо най-малко 1000 работни часа всяка година на доброволчески начинания, допринасящи за екологични дела.

Компанията се ангажира да доближи до 2 500 000 души годишно посредством акции, повишаващи осведомеността по тематиките за стабилно развиване.

Сред задачите, записани в тактиката за стабилно развиване на Yettel България, е налична 5G съгласуваност за минимум 85% от българското население до 2026 година със скорост на връзка над 1 Gbps в градските региони (с население над 30 000 души).

Компанията поема и ангажимент всяка година 40 000 деца да бъдат осведомени за своята онлайн сигурност, а 10 000 души да подобрят цифровите си умения.

Планира се още всяка година да се създава най-малко по едно цифрово решение, подпомагащо устойчивия метод на живот на клиентите, както и вложения в научноизследователска активност и развиване на новаторски артикули, решения и планове.

До края на 2023 година 100% от управлението на компанията и 50% от чиновниците ще преминат образования на тематика стабилно бизнес развиване.

Предвижда се и създаването на обстоен проект за ангажиране на доставчиците с задачите на устойчивото развиване до края на 2024 година

Заедно със тактиката за стабилно развиване на 19 октомври беше показан и отчетът за резистентност на Yettel за 2021 година, който е „ нулев “ - демонстрира уговорката на компанията да регистрира обществено постигнатите резултати през идващите пет години.

Целият отчет и тактиката за стабилно развиване на телекома можете да откриете на.

Yettel България е най-големият по доходи снабдител на мобилни телекомуникации у нас.

Компанията свързва над 3 милиона клиенти и обезпечава покритие на мобилната мрежа за над 99% от българското население.

В допълнение към централния офис, склад и сервиз за мобилни устройства в София, Yettel оперира в над 180 магазина на 105 местоположения в страната.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР