Достъпни цени на енергията са възможни само чрез базови енергийни

...
Достъпни цени на енергията са възможни само чрез базови енергийни
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Очаквам ясна политика в енергетиката и ренесанс на дипломацията в ЕС през следващата една година

Достъпни цени на силата са вероятни единствено посредством базови енергийни мощности като нуклеарната енергетика

„ Очаквам ясна политика в областта на енергетиката. Без базови енергийни мощности, съответно без нуклеарната енергетика, доста мъчно ще реализираме постоянна енергийна система и налични цени за потребителите. “ Това съобщи евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Цветелина Пенкова преди речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за Състоянието на Съюза.

Цветелина Пенкова уточни, че се подхващат доста дейности за реиндустриализация на Европа и това е основно за България, тъй като дава нови благоприятни условия за развиване на стопанската система и откриване на нови работни места. „ Когато приказваме за реиндустриализацията на Европа, би трябвало да приказваме за ясна и целенасочена политика за подготовката на фрагменти. Без човешки капитал, няма по какъв начин да реализираме тези цели. Необходими са промени в образованието и действителна дейна подготовка на фрагментите, които ще са нужни на стопанската система “, разяснява тя.

Евродепутатът открои като приоритет в работата на Европейския парламент и Зелената договорка. „ Необходимо е финансиране и целенасочени политики за енергийна успеваемост, изключително на сградния фонд. Това ще докара до фрапантно понижаване на сметките на семействата. Това е нещо доста значимо за страна като нашата, където енергийната беднотия е на извънредно високи равнища “, посочи Цветелина Пенкова.

„ Очаквам най-сетне да забележим подем на дипломацията в Европа. Истината е, че без да подсигуряваме мир на континента, доста мъчно ще реализираме която и да е от задачите и тематиките, за които приказваме “, открои евродепутатът един от най- значимите цели пред съюза. Тя прикани да има централизация в решаването на този проблем, с цел да живеем в по-добра Европа.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР