Достъпната градска среда не подлежи на договаряне и тя е

...
Достъпната градска среда не подлежи на договаряне и тя е
Коментари Харесай

Георги Георгиев: СОС да финансира изграждането на съоръжения за достъпна среда в 22 столични училища

„ Достъпната градска среда не предстои на договаряне и тя е минимумът, който общината би трябвало да обезпечи и ще го направи. За задачата предлагаме на общинския съвет да финансира построяването и монтажа на уреди за налична среда - рампи, асансьори и стълбищни платформи в 22 столични учебни заведения, като предвидим 1.5 млн. лв. “. Това написа в профила си във Facebook общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев.

И продължава:

„ Вече съм ви разказвал, че преди седмици с мен се свързаха родители от 135. СУ „ Ян Амос Коменски “ в Красна поляна и 36. ОУ „ Максим Горки “ в Красно село, които ми алармираха за неналичието на работещи уреди за хора с физически усложнения. Това основава доста неудобства за децата им, които са възпитаници в тези учебни заведения и по тази причина с сътрудниците ми от групата на ГЕРБ-СДС подготвихме предложение за финансиране за 135 СУ и 36 ОУ.

За да не бъде обаче това решение на парче, желаех информация от шефовете на всички учебни заведения на територията на Столична община за проблеми с достъпността, с цел да разтеглим ограниченията и да ги превърнем в стандарт. Благодарение на съдействието на началника на РУО София госпожа Ваня Кастрева имаме цялостната картина за броени дни, за което откровено ѝ благодаря.

На база на получените отговори от шефовете на учебните заведения, към днешна дата в 22 учебни заведения има нужда от създаване или възобновяване на уреди за налична среда. Общата стойност на нужните уреди е към 1 500 000 лева и съветниците от групата на ГЕРБ-СДС предлагаме тя да бъде включена в Бюджет 2024 година  Това са учебните заведения, които ще получат финансиране след приемане на нашето предложение от съвета:

135. СУ " Ян Амос Коменски "

36. СУ " Максим Горки "

57. СУ " Св. Наум Охридски "

133. СУ " А. С. Пушкин "

119. СУ " Акад. Михаил Арнаудов "

38. ОУ " Васил Априлов "

117. СУ " Св. Св. Кирил и Методий "

НПГПТО " М. В. Ломоносов "

148. ОУ " Проф. доктор Любомир Милетич "

31. СУЧЕМ " Иван Вазов "

39. СУ " Петър Динеков "

199. ОУ " Св. Апостол Йоан Богослов "

4. ОУ " Проф. Джон Атанасов "

170. СУ " Васил Левски "

25. ОУ " Д-р Петър Берон "

200. ОУ " Отец Паисий "

1. СУ " Пенчо Славейков "

30. СУ " Братя Миладинови "

108. СУ " Никола Беловеждов "

33. ОУ " Санкт Петербург "

81. СУ " Виктор Юго "

97. СУ " Братя Миладинови "

Благодаря на родителите, които се обърнаха към мен и на шефовете на учебните заведения за бързата реакция. По този метод ще създадем още една значима стъпка към обезпечаването на налична среда за децата и младежите с разнообразни потребности. А от сътрудниците съветници от всички групи чакам поддръжка при гласуването и съм уверен, че ще я получим.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР