Достъпна, безопасна и чиста градска среда... ама друг път.Неприятна е

...
Достъпна, безопасна и чиста градска среда... ама друг път.Неприятна е
Коментари Харесай

Как родителите ще са спокойни за децата, които отиват пеш на училище? СНИМКИ+ВИДЕО

Достъпна, безвредна и чиста градска среда... но различен път.

Неприятна е обстановката във Варна по отношение на паркираните коли по тротоарите. И все по-трудно става напредването по огромна част от варненските тротоари точно поради това.

Евгений Станимиров показа видео в обществената мрежа Facebook, което демонстрира тротоар в града, който е високомерен от коли, които пречат на пешеходците да минават гладко. Налага се пешеходците да слизат на пътя, което пък е причина за нелепи произшествия.

Как Варненска Община подтиква различното напредване в градски условия, пита Станимиров. Той има и още няколко въпроса:
Как тя се грижи за здравето и живота на жителите?Как родителите ще са спокойни за децата, които отиват пеш или с рейс до учебно заведение?
Кадрите, които мъжът е снимал, са от северната част на " Цветния квартал ", наоколо до учебни заведения, детски градини и автобусни спирки по линия 10.

Видно е, че водачите всеобщо нарушават закона, като паркират на неразрешени места, само че къде са виновните институции?

А прясната тиня, която ще забележите във видеото на Евгений Станимиров - тя е бонус.

Марияна Ц, която разяснява обявата, е на мнение, че е нужно да се основат повече общински паркинги - по-този метод казусът би следвало да се реши.

" Така е, тъй като всичко е сбъркано! Вместо да се вършат единствено сини, зелени, пембени зони, би трябвало да се построят общински паркинги, с цел да паркираш без да пречиш, градският превоз да е постоянен, с цел да го предпочетеш, когато се строят нови блокове, те да са с подземни гаражи и така нататък За това обаче би трябвало заинтригуваност от страна на ръководещите града, която за жалост я няма! ", добави дамата.





Снимки: Евгений Станимиров

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР