Достъпът до образователни ресурси онлайн е от критично значение в

...
Достъпът до образователни ресурси онлайн е от критично значение в
Коментари Харесай

Безплатни курсове надграждат дигиталните умения


Достъпът до просветителни запаси онлайн е от сериозно значение в “новото нормално”
(снимка: Microsoft)

Наскоро Microsoft, LinkedIn и GitHub започнаха взаимна самодейност, чиято цел е да помогне на 25 милиона души в свeтовен мащаб да добият цифрови умения, нужни за новата икономическа действителност. Дългосрочната стратегия има огромен триумф и у нас, като от нея към този момент са се възползвали 25 000 души.

При оповестяване на основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела акцентира, че цифровите умения ще се нужни във всички професионални сфери и до 2030 година към 800 милиона души ще би трябвало да придобият нови цифрови умения. Очаква се през идващите 5 години да бъдат основани към 149 милиона нови софтуерни работни места. Основно те ще са в областта на софтуерната разработка, машинното образование (Machine Learning) и осведомителната сигурност.

Инициативата се осъществя през два съществени канала – LinkedIn Learning и Microsoft Learn. Първият от тях –  – е онлайн платформа за образование с библиотека от 16 000+ курса, покриващи настоящи професионални тематики, преподавани от специалисти. За тези, които желаят да придобият по-задълбочени механически умения, са курсовете от, които дават познания за артикули и технологии на Microsoft, нужни за характерни механически позиции.
още по тематиката
Модулите са съобразени с разнообразни механически равнища и позиции – от бизнес консуматор до ИТ админ и програмист. Всеки може да следва личното си движение на разбиране, като има опция и да практикува наученото в GitHub Learning Lab.

Предоставените благоприятни условия за образование и сертификация са подобаващи освен за хора, които желаят да трансформират професионалния си път, само че и за такива, които желаят да продължат да построяват личните си умения или пък компетенциите на екипа си.

Вихрен Славчев, съосновател и изпълнителен шеф на Мнемоника АД, одобрена българска компания с повече от 10-годишна експертиза в осведомителната сигурност, споделя: „ Мнемоника е сребърен сътрудник на Microsoft от години. За мен е значимо да се развиваме като екип и непрекъснато да надграждаме уменията си. В момента двама мои сътрудници са в развой на сертификация за Azure Expert. Вярвам, че новите познания ще оказват помощ да предложим на клиентите ни още по-качествени услуги в обезпечаването на киберзащитата им в Azure среда”.

Три са главните насоки, в които Мнемоника си е сложила за цел да се развива, и добитата Microsoft сертификация ще ѝ е от изгода. Те са свързани с предложение на решения за модерното работно място (Modern workplace), облачни технологии и успеваемост (Cloud & Productivity) и разбори на огромни размери от данни (Data analytics), разясни Славчев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР