Достъпът до Мариупол, където има най-много загинали е невъзможен в

...
Достъпът до Мариупол, където има най-много загинали е невъзможен в
Коментари Харесай

Турски кораб ще извози труповете от Бердянск, защото достъпът до Мариупол е невъзможен

Достъпът до Мариупол, където има най-вече починали е неосъществим сега.

Там има и непознати кораби - български, турски и други, които няма по какъв начин да излязат сега.

Труповете на починалите в Мариупол би трябвало да бъдат откарани до Бердянск, откъдето да бъдат извозени с турски транспортен съд. 



Турският президент, Реджеп Таип Ердоган, и украинският му сътрудник, Владимир Зеленски, са се договорили Турция да извози с транспортен съд ранените и починалите вследствие ударите на съветската войска в Мариупол, оповестява уеб сайтът Т24, който се базира на изказване на украинския президент, съобщи Факти.
" Турция е подготвена да транспортира ранените и мъртвите от Бердянск с кораби, тъй като е невероятно да се приближат до Мариупол от съображения за сигурност. Така че ранените и мъртвите би трябвало първо да бъдат откарани в Бердянск. Ситуацията в Мариупол е една от най-трудните. Турция е медиатор в тази специфична задача. Разговарях с Ердоган, Ердоган приказва с Путин. Сега това зависи от неговото (на Путин) утвърждение ", е декларирал Зеленски.
Тези дни турският министър на защитата, Хулуси Акар, бе декларирал, че Анкара е подготвени да даде транспортен съд за превозване на ранените украински жители и починалите в Мариупол. Той акцентира, че по въпроса се водят договаряния с съветските и украинските управляващи, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР