Достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров е отнет. Това

...
Достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров е отнет. Това
Коментари Харесай

ДАНС отне достъпа на Сотир Цацаров до класифицирана информация

Достъпът до класифицирана информация на Сотир Цацаров е лишен. Това разгласи в ефира на bTV министър председателят Кирил Петков, ден след като стана ясно, че ръководителят на Антикорупционната комисия ще се отдръпна от поста си до 1 март.

„ ДАНС са лишили разрешението за достъп до класифицирана информация до равнище „ строго секретно “ на ръководителя на КПКОНПИ с днешна дата “, сподели министър-председателят в директно включване в обедната емисия вести на bTV.

„ Радвам се и поздравявам ДАНС и българските служби за сигурност да покажат решителни дейности, че всякога когато виждат, че има нарушаване на закона, би трябвало да работят и оттук насетне да е ясно, че няма човек, който ще бъде над закона “, означи Петков.

Срещу Цацаров се води и следствие от Държавна организация „ Национална сигурност “, стана ясно от думите на премиера, само че сподели, че аргументите за следствието са " класифицирана информация. Самият Цацаров заяви през вчерашния ден, че до напускането си ще внесе в Народното събрание годишния доклад за работата на Комисията. Петков добави, че не може да каже дали подадената през вчерашния ден оставка е на база съмнение на Цацаров за идно лишаване на достъпа до класифицирана информация, което се е случило през днешния ден.

„ Фактите и цифрите в този доклад ще приказват повече от празните политически заявления и обвинявания. Разбира се, ще разглася ясно и претекстовете за оставката си “, разяснява Цацаров, който е отпред на КПКОНПИ от 11 декември 2019 година. Преди това беше основен прокурор, позиция, на която бе завещан от Иван Гешев, чиято оставка ръководещата коалиция изиска през днешния ден с декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР