Доста спорен е въпросът доколко ще е независим прокурорът, който

...
Доста спорен е въпросът доколко ще е независим прокурорът, който
Коментари Харесай

Бойко Найденов: ВСС закъснява да се произнесе по казуса с главния прокурор

Доста противоречив е въпросът до каква степен ще е самостоятелен прокурорът, който ще проверява основния прокурор. Това разяснява в " Още от деня " Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа и заместител основен прокурор.

Проверката по тези проблеми би трябвало да бъде приоритет на Висш съдебен съвет, тъй като това, което се случва в границите на правосъдната власт, е безумно. Висш съдебен съвет за мен закъснява за мен да се произнесе по проблема и да вкара някакъв ред.

" Това замеряне с компромати, къде тествани, къде не, въпреки че съвсем на никое място няма доказателства за това, което се е случвало, оставя един горчив привкус във всеки един от нас ", добави Найденов.

Според него пленумът на Висш съдебен съвет би трябвало да се събере и да изслуша забърканите в тази " опера ", съобщи Найденов и предложи забърканите да излязат в отпуск до момента в който се позволява въпросът.

Найденов сподели още, че политиката въздейства в правосъдната власт, най-малкото към избора на " тримата основни ". Дали това е позитивно или не - сами виждаме, сподели Найденов.

По думите му казусът в правосъдната система би се разрешил с дълбока промяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР