Доста сложен и динамичен стана случаят с мечката в Белица,

...
Доста сложен и динамичен стана случаят с мечката в Белица,
Коментари Харесай

Няма следа от мечката в Белица

 Доста комплициран и динамичен стана казусът с мечката в Белица, която към момента никой не знае къде е, откакто атакува жена, отишла в гората за гъби. Най-важното сега е, че дамата е добре, съобщи пред Нова тв кметът на Белица Радослав Ревански.

Той уточни, че издаденото позволение за отстрел не трансформира нищо, тъй като по този начин или другояче сега е неразрешено да се влиза в гората с оръжие.

Редът за отстрел не зависи от кметството, изясни още той. Нещата се реализират от горските стопанства и то от експерти. Те следят животните и наблюдават държанието им, с цел да се откри дали става дума за същата мечка, в случай че тя се върне.

Убеден съм, че няма да се върне и да заплаши нечий нов живот. Ние сега я прогонваме. Хората, които вървят да берат гъби в гората, също са инструктирани да се движат на групи и да подвигат звук.

Според горските в региона досега след нападението на дамата мечката не е била забелязана на нито един фотокапан. Засечени са следи на кално място единствено доста високо в планината. Служителите също патрулират непрекъснато.

Кметът Ревански съобщи, че бракониери не може да се извиняват с издаденото позволение за отстрел. Според експертите при вероятно второ нахлуване може единствено да се допуска дали е същата мечка, тъй като в огромния регион на Белица има най-малко няколко животни.

За ново нахлуване ще се счита даже, в случай че мечката разрови кошерите на локалните хора, изясни Димитър Иванов, шеф на парка за танцуващи мечки в Белица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР