Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да

...
Доста сериозно решение относно най-голямото дерби на България може да
Коментари Харесай

Заради поредните ексцесии: Левски - ЦСКА остава без гостуващи фенове

Доста съществено решение по отношение на най-голямото дерби на България може да бъде взето на идната среща сред Георги Иванов и управлението на Столична дирекция на вътрешните работи. И повода по тази причина са следващите ексцесии, които белязаха борбата сред Левски и ЦСКА, написа „ Мач Телеграф “.

Както е известно, преди срещата бе открит боеприпас от пиротехника, на който може да завидят даже и управляващите в Китай. След това жена и двама мъже бяха ранени в Сектор А от хвърлени по тях ракети. За похлупак почитатели на „ сините “ се биха с защитата, а в борбата по-късно се включиха и част от тарторите на агитката от Сектор Б.

И точно поради това ще се инициира новата среща сред Георги Иванов и органите на реда, чиято цел е да се спрат грозните изяви по трибуните.

Тези в неделя са шокирали сътрудниците, пристигнали да гледат играчи на двата тима, както и роднините на новите попълнения като Патрик Мислович и Улаус Скаршем.

Според осведомени още в неделя е било премисляно решение, което бе препоръчано от полицията още през лятото – дербито да се върне на клубните игрища, само че без гостуващи почитатели. Тогава клубове отхвърлиха тази опция, само че в този момент тя става единствената опция пред най-крайната мярка – мач при закрити врата, което неотдавна бе приложено в Гърция.

Твърди се, че настояването ще бъде направено от Столична дирекция на вътрешните работи, а БФC ще би трябвало да се съобрази с него. Очаква се даже глобата да бъде въведена още за идващото дерби, което ще бъде в плейофите. Така ще се пресече и печатането на подправени билети, които стана патент на гостуващите почитатели и ощетява символичните домакини. Разбира се, до момента в който на „ Българска войска “ текат поправки, Левски ще бъде длъжен да играе с „ алените “ на Националния стадион.

Не е ясно обаче дали теслата няма да бъде въведена и за останалите столични борби, откакто „ Овча купел “ постоянно е опустошавана от „ сини “ и „ червени “.

Пловдив изпревари София и дербито сред Локомотив и Ботев през този сезон се организира без гостуващи почитатели. „ Санкцията “ бе въведена поради ремонтите, които текат там. „ Черно-белите “ оповестиха, че могат да одобряват единствено 250 последователи на „ канарчетата “. А това, естествено, не се хареса на съперниците им. Причината е, че броя за непознати на Колежа е съвсем 10 пъти по-голяма. И по този начин се стигна до соломоновското решение – да няма почитатели на символичните посетители.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР