Доста сериозна синоптична обстановка имахме през последните 72 часа. Тази

...
Доста сериозна синоптична обстановка имахме през последните 72 часа. Тази
Коментари Харесай

Синоптикът Красимир Стоев попари надеждите за истинско лято и разкри какво ни чака до края на юли!

Доста сериозна синоптична конюнктура имахме през последните 72 часа. Тази нощ в София имахме 42 литра превалявания на квадратен метър. Те са по-високи от нормалните за юли. Това съобщи в ефира на " Здравей, България " синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология в Българска академия на науките Красимир Стоев.

" Лято ще има - фактически е малко по-хладно и по-дъждовно. Предстоят и по-горещи талази, изключително през август. Последната седмица на юли може да е по-гореща. През тези дни, още от на следващия ден, ще има стабилизиране. В петък температурите ще доближават до 32 - 34 градуса ", разкри Стоев.

" Следващата седмица на Балканския полуостров температурите ще останат по-ниски от нормалните. Валежите отново ще са над климатичните правила. Общо взето лондонското време пристигна в България. Зачестяват рисковите метеорологични феномени. Трябва да сме готови за по-продължителни интервали на изсъхнало и дъждовно време ", сподели той.

" Не дръзвам да настоявам дали лятото ще е по-дълго. При нас ще остане по-циклонално, по-неустойчиво и с повече превалявания ", добави синоптикът.

" В Гърция през идната седмица обстановката ще е сходна на тази в България. Температурите ще са по-ниски от нормалните за сезона ", съобщи той

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР