„Доста неприятно. Много хора трябва да минат от там, може

...
„Доста неприятно. Много хора трябва да минат от там, може
Коментари Харесай

Бивш здравен министър: Коронавирусът е коварно заболяване

„ Доста неприятно. Много хора би трябвало да минат от там, може би, от тези, които непрестанно дават препоръки, с цел да видят по какъв начин протича 24-часово лекуване на болен. Всеки дава препоръки, само че това е най-лесното нещо”, показа в ефира на „ Здравей, България” някогашният здравен министър проф. Радослав Гайдарски. Той е бил инфектиран с ковид и приет в болница, само че към този момент е в дома си и с два негативни теста.

„ Това е едно подло заболяване, за което в самото начало инфектирания може и да не разбере, че го има. Аз съм от тази група. Нямах никакви недоволства, нито разстройства във вкусовите качества. Понеже бях контактен с няколко инфектирани, взех решение да си направя тест. Той се оказа позитивен. Когато сътрудниците ми настояха да остана в болничното заведение, взех решение, че желаят да ме сплашат малко и преувеличават картината”, описа проф. Гайдарски.

Шефът на Реанимацията – други Младенов, обаче е решил, че положението на някогашния здравен министър не е било положително. Той не е усетил развиването на пневмонията, която обаче екипът му вижда на рентгенова фотография.

„ Насищането на О2 в белия ми дроб беше към 74%, а би трябвало да е към 96%. При мен беше доста ниско, само че аз не го усещах. Имаше нещо като уязвимост на организма, само че нямаше температура, нямаше кашлица, нямаше нищо”, добави проф. Гайдарски.

Според него обстановката в Коронавирус отделенията не може да бъде разказана, а единствено човек, който го е претърпял, схваща ужаса да си настанен или да работиш в такова поделение. Той е на мнение, че би трябвало да се прибегне към пандемичния проект. Системата е препоръчана преди години, утвърдена е и от американските служби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР