Доста непривлекателно предложение отправи “Хамас към Илон Мъск. Висш представител

...
Доста непривлекателно предложение отправи “Хамас към Илон Мъск. Висш представител
Коментари Харесай

Непривлекателно предложение: Хамас кани Мъск в Газа

Доста непривлекателно предложение насочи “Хамас ” към Илон Мъск. Висш представител на палестинското ислямистко придвижване насочи през днешния ден покана към американския милиардер да посети Ивицата Газа. Само по този начин той ще се запознае на място с размера на разрушенията, породени от израелските бомбардировки.

“Каним го да посети, съгласно нормите за обективност и меродавност, с цел да види мащаба на кланетата и разрушенията, осъществени против хората в Газа ”. Това съобщи на конференция в Бейрут високопоставеният представител на “Хамас ” Осама Хамдан.

В понеделник медийният магнат Мъск, подложен на нападки поради утвърждението си за антиеврейски пост, прегледа място, атакувано от “Хамас ” в Израел

Той съобщи, че се ангажира да направи всичко належащо да спре разпространението на ненавист.

Технологичният бизнесмен обаче изрази поддръжката си за Израел, като съобщи, че едно от провокациите е “в последна сметка да се спре пропагандата, която убеждава хората да правят убийства ”.

След като чу израелския министър председател Бенямин Нетаняху да споделя в онлайн чат онлайн, че “Хамас ” би трябвало да бъде погубен, Мъск сподели:

“Нямаме избор. ”

Мъск, който посети Израел по време на войната му против “Хамас ” в Газа, добави:

“И аз бих желал да оказа помощ ”.

Той получи алегоричен медальон от бащата на израелски пленник на “Хамас ” в линията Газа. Мъско даде обещание да го носи, до момента в който всички хора, държани в плен, не бъдат освободени

“Нашите сърца са заложници в Газа ” написа на металната плочка, която милиардерът получи от Малки Шем-Тов, чийто наследник Омер е бил отведен от бойци на “Хамас ”.

Окачвайки плочката на врата си, Мъск сподели, че ще я носи всеки ден, до момента в който заложниците не бъдат освободени. Тези медальони, необятно публикувани в Израел, символизират кръвопролитното нахлуване на “Хамас ” на 7 октомври. Тогава 240 души бяха отведени от израелска територия за заложници в линията Газа.

Още вести четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР