Доста левскари сигурно ще си спомнят, че до преди 12-13

...
Доста левскари сигурно ще си спомнят, че до преди 12-13
Коментари Харесай

Павел Колев и Часът на Левски

Доста левскари несъмнено ще си спомнят, че до преди 12-13 години по една телевизия, която в този момент предава мачовете от българското състезание, всяка седмица даваха предаването " Часът на Левски " .

Случайно, тъкмо откакто Павел Колев разгласи, че отхвърля предлагането на Спас Русев да стане изпълнителен шеф на " сините ", попаднах на видеа от предването в Youtube от 2007 година. То в действителност би било забавно и през днешния ден за всеки последовател на тима от стадион " Георги Аспарухов ". Ще кажете, че клубът тогава е имал доста пари? Не! Че е правил селекция от скъпи чужденци, кой от кой по-именити от Обертан? Съвсем не! Че са се давали огромни заплати и са пускали билети за почитателите по левче? Отново не познахте!
 Николай Жейнов за делото против Левски: На прав път сме, с Павел Колев споделяме добре
Николай Жейнов за делото против Левски: На прав път сме, с Павел Колев споделяме добре

" В остарялото управление на клуба липсваше професионализмът и експертността на хората "

В " Часът на Левски " първо ще забележите водещия на предаването. Той е Павел Колев . Да, същият Павел Колев, който седмица след отхвърли си, се върна на " Герена " като представител на новата и към момента необявената публично власт в Левски. Какво още виждаме в предаването? Треньорът Станимир Стоилов организира чести тренировки с юноши от другите възрастови групи от школата и техните треньори. Набелязват се редица играчи по описи и се записват в прословутите тетрадки на Мъри . Тези юноши не престават да бъдат следени и планувано в идващите няколко години влизат в представителния тим. В този " наследник " състав чужденците са лимитирана численост, само че пък какви имена единствено - Игор Томашич, Лусио Вагнер, Ричард Еромоигбе и несъмнено, Седрик Бардон . Играчи, които несъмнено оставиха диря. Всички останали са опитни български футболисти, същински водачи - като Топчо, Мечо, Боримиров и Йовов. Такива, каквито Левски в този момент за жалост няма. Покрай тях последователно заемат все по-озновна роля млади фрагменти от ДЮШ - като титулярите Живко Миланов и Валери Домовчийски, запасите Николай Димитров, Лъчезар Балтанов, Стефан Станчев, Виктор Генев, Иван Цачев, Симеон Иванов, Александър Киров и други. Най-знаковото е, че в репортаж от какъвто и да е мач, тимът играе своя граден от година-две жанр с дълготрайно притежаване на топката, дълги разигравания, офанзиви по фланговете, доста голове .
 Снимка 399899
Източник:
 Валери Божинов: Говорих с Павел Колев за трансфер в Левски
Валери Божинов: Говорих с Павел Колев за трансфер в Левски

Нападателят е гласен за заместител на Габриел Обертан

В резултат на тази работа Левски за три години печели по две трофеи, купи и Суперкупи на България, стига до 1/4-финал в Лига Европа и става първият български отбор в заветните групи на Шамионската лига. Интересното е, че го прави с бюджет в пъти по-малък от настоящия , със заплати на играчите доста пъти по-малки от сегашните, само че с положителни експерти отпред, с ясна тактика и с идея за развиването на футболния клуб за няколко години напред. И какво мислите прави Левски с големите доходи от Лигата на богатите? Селекция от " Обертани " или притегля потвърден треньор от чужбина? Пак не. Клубът стартира ремонт на формалния терен на стадион " Георги Аспарухов " по лиценз на водеща немска компания, който и през днешния ден си остава един от най-хубавите в България. Поставя ново, по-модерно светлинно тъбло. Започва градеж на общежитие за детско-юношеската школа, която и до през днешния ден уютно приютява " сините " гении от академията. Купен е чисто нов рейс за първия тим. Не че няма селекция. Има, само че не на кг и не по клипчета в интернет . Помощник-треньорът на Стоилов, Саид Ибраимов пътува до Бразилия с цел да следи редица мачове от локалното състезание, с цел да набележи нови попълнения. В резултат на което клубът притегля Жеан Карлос, Зе Соарес и Жоазиньо . И в случай че на първия не му потръгва, какво ще кажете за другите двама? Ключови играчи години след ерата " Стоилов ", изковали последната шампионска купа на отбора през 2009 година . На мароканците Рабех и Бензукан също не им липсваха качества, само че пък режимът им куцаше и не ги слушаха главите. Но да споменем още една качествена селекционна облага, оставила диря - Дарко Тасевски.
 Павел Колев уверил футболистите на Левски, че измененията са за тяхно положително
Павел Колев уверил футболистите на Левски, че измененията са за тяхно положително

Новият началник на " сините " и Георги Дерменджиев организираха среща с играчите

Това ще видите в предаването " Часът на Левски " с водещ Павел Колев - тим с малко, само че качествени чужденци, с доста лични фрагменти, идващи от работещата школа, практикуващ прелъстителен и ефективен футбол, пълнещ българските и европейски игрища , постигащ триумфи и на двата фронта. Ще видите клуб без раздут бюджет, с ясни цели за селекция, който влага извоюваните пари в бъдещето и по този начин завърта колелото в вярната посока . За да приключим опреснителния урок по близка " синя " история, ще отбележим, че по-късно Тодор Батков по нечии препоръки разруши работещата машина , продължиха да я разрушават и идващите притежатели, та да стигнем чак до още неотишлите си публично от " Герена " фини Телеком-ци с огромни усмивки, огромни обещания, гръмки прехвърляния и... още по-гръмки провали. Като те не са най-страшното. Най-страшното е, че разграждането продължи толкоз години поред .
 Снимка 399901
Източник:

Надеждите на левскарите са, че то ще спре с новото управление. Водещ е същият Павел Колев. Тогава на клубото предаване, а в този момент на целия клуб . Не инцидентно неговото предопределение провокира " вманиачен възторг " измежду последователите . Колев е не просто левскар, а можещ експерт . Освен това е в непосредствен допир с хората, които знаеха и знаят по какъв начин Левски да бъде на върха. Но дали с идването на Колев в канцелариите на " Тодорини кукли " настъпи още веднъж " Часът на Левски ", т.е. " сините " още веднъж да имат спретнат клуб и мощен тим? Тук ентусиазмът на " сините " би трябвало да бъде поохладен, тъй като Колев почва да гради нещо съвсем от нулата . Дори под нея . Бъркотията е огромна, а новите притежатели още не се афишират. Което води до нова неизясненост и ново потапяне в мъглата. На новия силел човек в клуба в действителност ще му би трябвало време и задоволително огромен заем на доверие, с цел да смаже скърцащата машина, изостанала години обратно в развиването си . Ясно е, че най-ключовите фигури като Станимир Стоилов, Димитър Димитров и Наско Сираков няма да се върнат незабавно. Не тъй като не обичат Левски, а тъй като са експерти, които биха работили при ясни и точни правила с гаранция за бъдещето. Какъвто експерт е самият Колев и каквито гаранции очевидно той е получил, с цел да се стартира работа в Левски. Много е значимо обаче и какво ще се случи в следващаите няколко месеца . Не толкоз на контролите в Кипър, колкото в канцелариите на клуба, в школата, в селекционната политика, та стигнем до високите етажи и изясняването на собствеността.
 Павел Колев: Опасност за евролиценза на Левски няма, ще разберете кои са идващите притежатели на клуба
Павел Колев: Опасност за евролиценза на Левски няма, ще разберете кои са идващите притежатели на клуба

" Дерменджиев може да е спокоен, че ще си прави работата "

Ако въпреки всичко създадем равносметка за първите ходове на изпълнителния шеф, сигналите наподобяват позитивни . Левски се отърва от легендарен заплатаджия, люпещ семки, който не желае да носи отговорност за годините поред сбъркана селекция.

Колкото и да беше приветлив на " сините " почитатели, Славиша Стоянович по този начин и не отхвърли слуховете , че до няколко месеца ще поеме Латвия и не подсигурява, че главата му ще бъде напълно в Левски. С оглед на огромната заплата на него и щаба му, неналичието на шансове за трофей до май и финансовите неволи на клуба, раздялата с музикалния и ухилен сърбин наподобява по-скоро вярна . И в случай, че Станимир Стоилов няма да се върне в този момент, какъв по-добър вид, най-малко на хартия, от най-успешния български треньор на родна сцена в последните години - Георги Дерменджиев? Остава той да овладее разпокъсаната съблекалня и да наложи идеиите си . Това към този момент зависи от него. Дори и да не успее, Левски няма да му заплаща солидна неустойа за анулиране на контракта, тъй като той е за шест месеца. А тогава не се знае дали обстановката няма да е по-изяснена и определеи знакови фигури най-сетне да се върнат на полагащото им се място, до момента в който опитът на Дерменджиев бъде употребен на различен пост.
 Официално: Павел Колев в Левски! Влезе в УС на клуба и стана изпълнителен шеф!
Официално: Павел Колев в Левски! Влезе в УС на клуба и стана изпълнителен шеф!

Вижте кои са другите нови имена в ръководството на " сините "

Като по-скоро позитивна и основна за стабилизирането на Левски смяна виждаме и продажбаната на Габриел Обертан . Във французина бяха вложени големи суми, които той по този начин и не оправда. Поне клубът ще прибере солидна трансферна сума, с която да погаси отговорностите си, а надутата му заплата няма да тежи на бюджета и да трови атмосферата в съблекалнята . Като нов доста мощен ход на Колев в тази тенденция бе убеждаването на мениджъра Николай Жейнов, който докара Обертан на " Герена ", да отдръпна желае си за оповестяването на клуба в неплатежоспособност.
 Снимка 401693
Източник:

И по този начин, до момента в който собствеността още тъне в загадъчност, Павел Колев взе последователно да разсейва черните облаци над " Герена " , надвиснали от УЕФА и от кое място ли не. В последна сметка, най-важното е, Левски да се стабилизира финансово . Всичко останало би трябвало да пристигна по-късно. Предстои да забележим идващите ходове на новия " наследник " началник и на неговите необявени шефове. Сиреч, каква ще е дълготрайната тактика на клуба, ще има ли въобще такава и в случай че да, дали Колев ще има свободата да я наложи? За да гледаме още веднъж " Часът на Левски " , в клуба би трябвало да станат ясни и да се случат доста неща. Но позитивното е, че водещият на предаването тогава и на клуба в този момент е същият. Остава той още веднъж да завърти " синьото " колело (на лотарията) в вярната и сполучлива посока .

За левскарите остава да се надяват гледането да е прелестно. Също както им пожелаваше водещият на това предаване - Павел Колев.
 Станимир Стоилов: Павел Колев мъчно ще се оправи самичък в Левски, всички в клуба би трябвало да му оказват помощ
Мъри: Колев мъчно ще се оправи самичък в Левски, не сме говорили да ставам треньор

" Той е квалифициран и има нужните познания и умения, с цел да реализира задачите си "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР