Доста хора твърдят, че не всеки може да прави бизнес.

...
Доста хора твърдят, че не всеки може да прави бизнес.
Коментари Харесай

Десет интересни факта от света на бизнеса

Доста хора настояват, че не всеки може да прави бизнес. Някои се оплакват от изчезналия начален капитал, други са в търсене на печеливша бизнес концепция, трети просто чакат подобаващия миг за започване. Ето 10 обстоятелството, които биха могли да трансформират отношението ви към бизнеса.

В Съединени американски щати са регистрирани 28 милиона дребни компании и предприятия

В Съединените щати броят на дребните предприятия е повече от 1160 пъти по-голям от броя на огромните предприятия, като 70% от дребните предприятия наемат единствено един човек. Но все пак дребният бизнес обезпечава към 50% от всички наемни работни места в страната. Стартирането на личен бизнес към момента е в пълномощията на съвсем всеки гражданин на Съединените щати, макар че броят на записаните дребни предприятия понижава.

В Нова Зеландия регистрацията на личен бизнес лишава единствено един ден

Новозеландските закони разрешават да се записват компании допустимо най-бързо – в границите на един ден. В Сингапур това лишава три дни, в Саудитска Арабия – пет, а в Китай и Индия – най-малко месец.

До 50% от предприятията не оцеляват до петата си година

Приблизително всяко второ от новооткритите предприятия престава да съществува през първите пет години от своята поява, като към 1/3 от тези предприятия се затварят през първите две години от активността им. В мрежовата бизнес среда има израз “долината на гибелта ”. Ако някой успее да преодолее този интервал и да остане на пазара, възможностите му за по-нататъшна сполучлива активност се усилват доста.

Новосформираните предприятия постоянно съумяват да надминат пазарните водачи и да заемат местата им

Списъкът на Fоrbes включва най-големите компании на нашето време, да вземем за пример в него са изброени съветските корпорации „ Газпром “ и „ Лукойл “. Около 40% от фирмите, включени в листата през 2000 година, отпаднаха от него за едно десетилетие, а тяхното място заеха нови бизнес субекти. Това дава съображение да се направи извода, че новосформираните предприятия постоянно съумяват да надминат пазарните водачи и да заемат местата им.

За интервала 2010-2013 година размерът на наличието на мрежовия контент се е утроил

Обемът на интернет наличието демонстрира постоянен растеж в продължение на няколко години. Това се дължи освен на възходящия брой консуматори, само че и на миграцията към интернет на маркетинговите бюджети от малкия екран и радиото, както и непрекъснатото възстановяване на приспособленията и компютърното съоръжение. Според специалисти ролята на Мрежата в региона на бизнеса ще продължи да нараства в бъдеще, последователно трансформирайки се в един от главните канали за трансфер на маркетингова информация, в това число реклама. Също по този начин в Мрежата се появяват голям брой предприемачи, които преподават на младото потомство по какъв начин да построяват бизнес, в това число и в Мрежата.

В Северна Америка децата харчат за сладкиши и дъвка над 0,5 милиарда $ всяка година

Сумите, изхарчени от децата за разнообразни лакомства, не престават да нарастват по време на икономическа криза, защото даже родителите, които имат финансови усложнения, не желаят да отхвърлят на потомството си джобни пари. Анализирайки този факт от позиция на стопанската активност, е елементарно да се разбере следното – всяко дружество, произвеждащо артикули за деца, се отличава с нараснала резистентност.

Броят на притежателите на мобилни телефони надвишава броя на хората с достъп до канализация

Днес на планетата има към 6 милиарда клиента на мобилни телефони, до момента в който единствено 4,5 милиарда души на Земята имат достъп до тоалетна с канализация. Разбира се, би трябвало да имате поради, че огромен брой консуматори са притежатели на две или повече SIM карти по едно и също време, само че общият брой на клиентите все пак е впечатляващ. Това събитие се изяснява напълно просто – даже неналичието на най-необходимите улеснения не обезсърчава огромен брой хора да харчат пари за съоръжения и мобилни връзки. И управляващите постоянно избират да развиват високотехнологичната инфраструктура, забравяйки за неналичието на баналната система за водоснабдяване.

Всяка година за реклама се харчат до 440 милиарда $

Големите компании изразходват големи суми за реклама, макар че съгласно разнообразни изследвания целевата публика концентрира вниманието си върху най-много 12% от рекламните известия. Следователно, годишно до 440 милиарда $ от към 500 милиарда отиват в нищото. През последните години бизнес средата стартира да обръща от ден на ден внимание на глухотата на евентуалната публика към рекламните артикули, което води до еволюционен отвод от рекламата в класическата й форма и прекосяване към нов, различен способ за промоция на артикули.

Повече от 1/3 от американците нямат пенсионни спестявания

Приблизително 36% от всички американски наемни служащи не вършат спестявания за напреднала възраст и защото пенсионната система на Съединени американски щати не обгръща всички жители, те ще би трябвало да работят цялостен живот. Подобна обстановка постоянно се преглежда от специалистите като опасност за финансовата сигурност на страната, защото главните банкови инвеститори и финансови вложители в Съединени американски щати са точно частните пенсионни фондове.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР