Доста хора отглеждат в дома си Дървото на парите –

...
Доста хора отглеждат в дома си Дървото на парите –
Коментари Харесай

Съвети за правилно оформяне на Дървото на парите

Доста хора отглеждат в дома си Дървото на парите – Красула, от време на време наричано още Дърво на щастието, само че не постоянно то пораства красиво.

Поради неточности в грижата за едно растение, клоните му израстват тънки, дълги, а листата са единствено в горната му част.

За страдание, извънредно мъчно е да се основат подобаващи условия за развъждане на красула в апартамент, тъй че с цел да получите мечтаната форма, не забравяйте, че би трябвало да започнете, до момента в който е още напълно малко.

Crassula (Crassula) – жанр сукулентни растения, семейство Дебелецови. То включва към 300 типа. Много от тези типове се отглеждат на закрито. Хората постоянно го назовават дърво на парите.

Изборът на саксия и почва за дърво на живота
Първата неточност, която вършат множеството хора, е изборът на саксия. При огромно количество земя, коренът се простира надолу, а самото растение нагоре, което го прави фино и едва. Ако вашето растение е в огромен съд, пресадете го в дребен и плосък съд.

Половината от почвата на дървото на живота би трябвало да бъде от пясък и тънък трошляк. Можете да я закупите от цветарските магазини.

Грижа
Ако при пресаждането забележите, че коренът е прекомерно дълъг, намалете дължината му с ножица, тъй че сполучливо да се впише в новата саксия.

Поливането на растението се предлага да не е несметно, само че постоянно, защото с изобилното поливане в саксията може да се задържи вода, която постоянно е причина за гниене на корените на растението.

Подрязване на растението

Оформяне
Ако дървото е към момента малко и към момента не е почнало да се разклонява (оптимална височина 15 см), отрежете 2 дребни върха, може да отрежете и повече, само че по този начин, че в края на клоните да останат 2 огромни листа. По-късно на това място ще стартира разклоняване (2 двойки листа), само че в случай че това не се случи, а се появи единствено една двойка, би трябвало да подрежете още веднъж.

Оформянето на растението може да стартира и по-късно. Дори в случай че е задоволително огромно, можете да съкратите клоните, само че, за жалост на това място няма да има отклонение, тъй че е най-добре да се подреже, когато е към момента младо, както и унищожаване единствено на частите, където, съгласно вас, дървото би трябвало да се разклони.

Красула е доста издръжливо растение. То не изисква специфични грижи и даже без проблеми ще претърпи продължителна липса на поливане. Също по този начин е елементарно да се развъди. Просто поставете дребна клонка във вода, а след няколко дни ще пусне корени.

Размножаване

Опитайте се да размножите растението и след известно време ще бъдете прелестно сюрпризирани от резултата, а може би това ще се трансформира в малко занимание за вас.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР