Доста е елементарно да се каже, че отстраняването на Валери

...
Доста е елементарно да се каже, че отстраняването на Валери
Коментари Харесай

Главчев за Жаблянов: Това не беше реванш

Доста е обикновено да се каже, че отстраняването на Валери Жаблянов е реванш за моята оставка. Това съобщи Димитър Главчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Припомняме, през вчерашния ден депутатите от болшинството гласоподаваха оставката на зам. - ръководителят на Народното събрание Валери Жаблянов. До гласоподаване за премахване на депутата се стигна, откакто Жаблянов дефинира в декларация Народния съд като "необходимо правораздаване ".

"Случая беше доста по-различен. Самият аз си подадох оставка, а Жаблянов отиде на гласоподаване от народните представители. С гласуването си в поддръжка за Жаблянов се видя, че цялата парламентарна група на Българска социалистическа партия стои зад това, което той направи ", сподели той.

"С него имахме чудесни колегиални връзки, само че става въпрос за политическа изява и неглижиране на решение на Народното събрание " добави депутатът.

"Народните представители, които коват законите, би трябвало да ги съблюдават ", сподели още Главчев по тематиката.

"Президентът подчертава върху пълномощията си за полагане на несъгласие. Той има и други функционалности, само че очевидно избира да натъртва главно на тази ", съобщи по тематиката за наложеното президентско несъгласие върху Закона за банковата неплатежоспособност от президента Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР