Доста често жените обичат да обсъждат нещата от живота повече

Доста често жените обичат да обсъждат нещата от живота повече ...

Клюките са полезни за жените

Доста често жените обичат да обсъждат нещата от живота повече от мъжете. Такава е тяхната природа. Когато две приятелки са излезли и са седнали в някое заведение, те често обменят информация за техни приятелки, съседи, любовници, съпрузи и за какво ли още не.
Доста често тези разговори прерастват в чиста клюка от типа: "Видя ли какво направи вчера", "Знаеш ли каква кола си е купил" и други подобни. Между другото подобни разговори са характерни и при мъжете. Не е рядкост в някой фитнес да се чуват мъжки размисли, които доста често са си чисти клюки.
В крайна сметка клюката е начин на изразяване между хората. Но тя често пъти се слави с лоша репутация в обществото. За някои хора това е грубо вмешателство в живота на другите хора, без те да го искат или да го знаят. Говоренето зад гърба на някой винаги успява да го злепостави, още повече че накрая винаги се разбира за това. Хората не могат да пазят дълго време тайна.

Зодиите, които не могат да живеят без клюки Зодиите, които не могат да живеят без клюки
За някои хора клюките са като въздуха и не могат да живеят без тях. Ето кои са те. Близнаци (21 май - 21 юни)Близнаците обичат да клюк...
Но има и нещо положително в клюкарстването. Не е казано, че клюките винаги са злонамерени. Ако някой е направил нещо добро, то клюката за това добро дело може да носи и позитиви.
Ако не сте виждали дълго време някой човек, нормално е вие искате да знаете повече за него - какво прави, с какво се занимава, дали има семейство и т.н. И тогава тази клюка става страхотна, защото вие си спомняте с добро за него и научавате факти за живота му. Старите спомени се възродяват и в това няма нищо лошо.
Хората харесват да клюкарстват, защото им е любопитно да научат как живеят останалите. Чрез книгите и киното те се пренасят в друг свят, на който винаги се наслаждават. Същото е и с клюките - те описват живота на другите хора и ние ги слушаме с интерес, без значение дали ни засягат пряко или косвено. Когато си споделяме клюки, ние се чувстваме доста по-приятелски настроени едни към други. Те засилват връзката помежду ни.
Много жени завързват приятелства, когато обменят информация от всякакъв тип. Ако разговорът стане по-интимен, това е предпоставка за доверие. Когато някой споделя с друг нещо съкровено, някаква тайна, той разчита на теб и те има за верен приятел, който няма да те предаде.

Десет неща, за които спирате да се тревожите след 30 г. Десет неща, за които спирате да се тревожите след 30 г.
При някои хора още на 27 години настъпват съществени промени в разбиранията, а при други чак на 35. Ето за кои неща преставате да се тр...
Клюките водят до разнообразни емоционални настроения. Понякога ни е смешно, друг път могат да ни вбесят. Често пъти те ни дават добри идеи как да се държим в бъдеще с някои хора или как да работим по-добре в екип.
Клюкаренето може да обедини цяла общност от хора и да ги направи по-сплотена компания. В тази група ние се чувстваме в свои води, защото можем да кажем всичко, което мислим, дори и да не е толкова важно. Ако знаете повече за живота на някого, вие може да стигнете по-лесно до сърцето му или пък да имате едно наум и да се пазите от него.
Обсъждането на други хора не винаги е неприятно. Не е чудно да видим да си говорят баби, застанали пред входа на къщата или блока. Те нямат друга работа, освен да обсъждат живота на други хора. Това е техният метод за разтоварване и развлечение и ние трябва да ги уважаваме, а не да ги одумваме.
Затова хората е добре да възприемат клюката като още един канал за интересна информация, която може да се окаже нужна и ценна.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com