Доста анализатори очакваха, че Русия ще поведе една блиц-война предвид

...
Доста анализатори очакваха, че Русия ще поведе една блиц-война предвид
Коментари Харесай

Ген. Събев: Русия търси значим успех, но не съм сигурен, че ще го постигне

" Доста анализатори чакаха, че Русия ще поведе една " блиц-война " поради на нейното военно предимство, само че това явно не се получи ", разяснява за ген. Съби Събев, първият български представител в НАТО за това по какъв начин чака да свърши войната в Украйна.

" Предвид готовността на Украйна да се пази твърдо, без да е има нуклеарна мощ като Русия, аз не чаках бърз прогрес, а чаках тъкмо такава твърда опозиция на Украйна, която след 2014 година има една доста по-силна и добре подготвена войска.

Предвид и на това, че за тях това една обективна и отбранителна война, мотивацията на украинския и на съветския боец е друга. Военните дейности се ожесточават, Русия търси важен триумф, само че дали ще го реализира скоро, аз не съм изцяло сигурен ", съобщи още ген. Събев.

По думите му Русия явно ще приключи тази война. " Най-големите удари, които Украйна понася са въздушните и ракетно-артилерийските, по тази причина и настойчивият апел на Зеленски към НАТО да наложи зона неразрешена за полети над Украйна, това е в действителност интервенция на НАТО във войната. Аз нямам доверие НАТО да го направи, това беше декларирано доста ясно от генералния секретар, че НАТО не е страна в тази война. Затова на срещата на министрите на защитата НАТО и Европейски Съюз чакам този въпрос да разисква - опциите най-малко да бъдат предоставени такива самолети - Полша има такива самолети, частично Словакия и България. Но пък нашите самолети не са изправни всички. Но самолети могат да бъдат дадени на Украйна, това не е интервенция във войната, а дават отбранителна помощ на Украйна ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР